Ove evropske zemlje priznaju srpski digitalni zeleni sertifikat

Ove evropske zemlje priznaju srpski digitalni zeleni sertifikat

Budući da je sezona u toku, veliki broj naših građana je zabrinut da li će im evropske zemlje u koje putuju priznati digitalni zeleni serfifikat.

Uznemirenost je dodatno pojačana nakon što je Evropska komisija preporučila građanima trećih zemlja, uključujući Srbiju, da pre puta provere nacionalne zahteve konkretne zemlje članice. Međutim, većina evropskih zemalja - čak 26 priznaje naše sertifikate.

Naš digitalni zeleni sertifikat koji predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv Kovida-19, da li imate rezultate testiranja na koronavirus ili ste se oporavili od korone, u Evropi prihvataju Andora, Austrija, Belgija, Bugarska, Grčka, Danska, Irska, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Nemačka, Rumunija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Ukrajina, Finska, Francuska, Hrvatska, Češka, Švajcarska i Španija, navode iz Ministarstva spoljnih poslova dodavši da države zadržavaju pravo da pored ovih sertifikata zahtevaju i dodatnu dokumentaciju kao dodatni uslov ulaska u zemlju.

Isto tako, treba imati na umu da se epidemiološka situacija u svetu svakodnevno menja i da države u skladu s tim mogu da menjaju svoja pravila ulaska, pa je neophodno da se pre samog puta informišete o mogućim promenama.

U Evropi zeleni sertifikat ne prihvataju Italija i Norveška koje i, inače, zbog epidemiološke situacije ne dozvoljavaju turističke posete.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ruža

  pre 989 dana i 10 sati

  A Holandija?

  Oceni komentar:
  0
  0