Ovih 5 znakova pokazuju da ste imali koronu, a da to niste ni znali

Ovih 5 znakova pokazuju da ste imali koronu, a da to niste ni znali

Sećate se nedelje kad ste se osećali čudno i ne baš svoji - ili ste jednostavno imali nekoliko rizičnih kontakta? Šta god da je slučaj, mora da se pitate da li ste možda preležali Kovid-19, a da to ne znate.

Najsigurniji način da se utvrdi da li ste imali koronavirus je testiranje na antitela. Drugi način da prepoznate da ste bili zaraženi je ako primetite neki od simptoma “post Kovid” sindroma - piše "Magazin Novosti".

Ovo je pet najčešćih posledica koje Kovid-19 ostavlja na naše zdravlje.

Aktivnost vas lako zamara

Oni koji imaju post kovid sindrom mogu imati ožiljke na plućima ili srcu, što vežbanje čini nemogućim ili opasnim. Mnogi takođe doživljavaju iscrpljujući umor ili malaksalost nakon napora – možda ćete moći da se krećete u toku dana, ali plaćate to migrenom, umorom ili bolovima u mišićima, dan posle.

Teško vam je da se koncentrišete

Ova pojava je poznata kao moždana magla. Kao što zahvata pluća i disajne organe, virus ulazi u neke centre mozga i tamo takođe stvara probleme.

Muči vas kratak dah

Čak i nakon lakših simptoma, neki ljudi imaju otežano disanje ili uporni kašalj koji traje nedeljama ili mesecima. Ovi simptomi takođe mogu biti rezultat nedijagnostikovane infekcije. Možda ćete imati problema pri penjanju uz stepenice ili se umarate tokom običnih aktivnosti kao što je pranje posuđa.

Bole vas mišići

Mijalgija je česta posledica Kovida-19 i zapravo je najčešći simptom. Bol u mišićima može se javiti na jednom delu tela ili svuda, u rasponu od blage do mučne. Iako većina bolova u mišićima prolazi sama od sebe u kratkom vremenu, ponekad bolovi mogu potrajati i mesecima. Bol u mišićima može se razviti gotovo bilo gde u vašem telu, uključujući vrat, leđa, noge, pa čak i ruke.

Stalno ste umorni

Još jedan od čestih simptoma. Ne možete ispuniti svoje obaveze kod kuće ili na poslu jer nemate energije. Čak i rutinske aktivnosti vas jako umaraju. Oni koji su imali Kovid-19 mogu imati upalu koja utiče i na mozak ili smanjeni protok krvi u mozak, što je objašnjenje ove posledice.

Izvor: "Magazin Novosti"

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan