Ovo su najčešće prevare na putevima u Srbiji

Ovo su najčešće prevare na putevima u Srbiji

U Srbiji je u toku sezona letnjih odmora i putovanja, što će pokušati da iskoristi takozvana "drumska mafija", upozorava generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

On je za televiziju Prva upozorio da se na auto-putevima u Srbiji često namerno nađu predmeti kako bi se izazvala nesreća.

Postave predmete tako da bi neko naleteo, a isti ljudi koji su podmetnuli se pojavlju kao neko ko rešava taj problem – kaže Nikolić, a prenosi B92.net.

On je upozorio da takva "lažna pomoć na putu" potom odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.

To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češnjeva sa nadvožnjaka – rekao je on.

Nikolić je kazao da vozači koji se kreću auto-putem od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu.

– Vozaču ne deluje sve odmah kao preva, jer je zadovoljan što je preživeo i on i putnici. On tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom delu. Odvoze ga u servis gde mu prijavljuju razne kvarove u enormnim cenama – kazao je on.

Dešavalo se i da vozači shvate da je u pitanju prevara, pogotovo kada čuju cenu za otklanjanje kvara.

Ukoliko neko shvati da se radi o prevari oni zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su vršili šlepanje i radili dijagnostiku – naveo je on.

Kako je rekao, u pitanju je uigrana prevara koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona.

Preporučio je da se ukoliko se nađete u takvoj situaciji, obratite policiji ili AMSS-u.

Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primete da se nešto čudno dešava na auto-putu neka pozovu AMSS – napomenuo je on.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Svakim dnaom u svakom pogledu sve više...

  pre 701 dan i 23 sata

  E lepo bogami. Najčešće prevare. Znači, između uobičajenih i očekivanih u Srbiji, sad imamo i najčešće.
  Pa... što ne bi ove elitne jedinice koje kažnjavaju parkiranja nadzorom iz drona i ostalim metodama elektronske prismotre, učinili nešto i na zaštiti putnika na međunarodnim, sveže otvorenim Velikim MIlošima i sličnim saobraćajnicama, ha?
  Ili je to očekivano, uobičajeno i sasvim normalno, kao i nestajanje pošiljki (ili čak namerno i organizovano uništavanje pošiljki, zbog nemogućnosti obrade na Carini?)

  Čemu sve da se nadamo od ovakve Srbije, kao normalnom i očekivanom i nadasve statistički obrađenom a da se prstom nije maklo na suzbijanju?

  Oceni komentar:
  0
  9