Ovo su preporuke Kriznog štaba za ponašanje u teretanama i fitnes centrima

Ovo su preporuke Kriznog štaba za ponašanje u teretanama i fitnes centrima

Tokom naredne nedelje, od ponedeljka 27. aprila, trebalo bi da počnu sa radom teretane i frizerski saloni, a prema mišljenju stručnjaka preporuka je da u zatvorenom prostoru distanca bude oko četiri kvadrata, dok u teretanama i do deset.

Kako sada stvari stoje, preporuka epidemiologa i infektologa za teretane je obavezno poštovanje nošenja maski i rukavica. Posle završetka treninga i posle svakog korisnika, mora se dezinfikovati sprava. U teretani će svako morati da ima svoj ubrus.

Međutim, ono što će po svemu sudeći razlikovati mere u teretani u odnosu na druge zatvorene prostore je odstojanje među ljudima. Prema proceni lekara odstojanje u teretanama trebalo bi da bude veće u odnosu na druge zatvorene prostore i da iznosi oko deset kvadrata. Ovakva preporuka i veća distanca je jer se u teretani zbog vežbi i napora drugačije i intezivnije diše, znoji...

Ovo su predlozi Kriznog štaba koji treba da prođu i Vladu, a koja trenutno zaseda. Na sednici bi sve ove preporuke trebalo da budu usvojene, a nije isključeno da bude i određenih korekcija.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nonsense

  pre 1014 dana i 9 sati

  Ali u cemu je razlika izmedju bilo kog drugog sporta i teretane? Da li ce i fudbaleri, rukometasi, odojkasi takodje nositi gumene rukavice i biti 10 kvadratnih metara distancirani?

  Oceni komentar:
  0
  0