"OZELENI NAUKOM": "Evropska noć istraživača" u petak u Novom Sadu

"OZELENI NAUKOM": "Evropska noć istraživača" u petak u Novom Sadu

U petak, 24. septembra, od 16 časova u TC "BIG" održaće se "Evropska noć istraživača", uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Posetioce očekuje 15 zanimljivih i kreativnih radionica, osmišljenih od strane naučnika i naučnica sa Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno matematičkog fakulteta, Instituta BioSense I nevladinih organizacija koje se bave naučnim radom.

Spisak radionica pogledajte OVDE.

Jedan od fokusa ovogodišnje manifestacije je promocija žena u nauci, te vas zbog pozivamo na Kafu sa naučnicama od 18 časova, takođe u prostoru Tržnog centra BIG u kafeu "The Pub". Cilj nam je da u  neformalnom okruženju približimo vrednosti koje sa sobom nosi naučna zajednica – navodi se u saopštenju organizatora.

Promocijom žena u nauci baviće se i tribina "Superžene" koja počinje istog dana, 24. septembra, u 20 sati u knjižari "Zenit Books" u Njegoševoj 24. 

Na tribini koju će voditi Branislava Antović Aleksić ("Brana's Divine World") govoriće:

prof. dr Jovana Grahovac, Tehnološki fakultet, Novi Sad

• doc. dr Iva Nenić, Fakultet muzičke umetnosti, Beograd

• Dr Zorana Antonijević, konsultantkinja za pitanja roda i politike

• Jelena Riznić i Darija Sabadoš, Ženska solidarnost

Sve aktivnosti biće sprovedene u skladu sa preporučenim merama zaštite i sprečavanja širenja korona virusa.

"Evropska noć istraživača u Srbiji" finansirana je iz programa "HORIZON 2020" koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri.

Projekat ReConNeCt Restart 3.0 ima krajnji cilj da identifikuje i poveća javno priznanje izuzetnih istraživača, koji su zaduženi za vodeći društveni napredak prema programu "Horizont Evrope" i stimuliše promociju istraživačke karijere među mladim učenicima i studentima koji će preuzeti primat u predstojećim okvirnim programima EU.


Više informacije o sadržajima ovogodišnje "Noći istraživača" možete naći na njihovom zvaničnom sajtu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan