Ozelenjena Slana Bara

Ozelenjena Slana Bara

Projektom „Gradskog zelenila“ koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a čija je realizacija u toku, uređuje se zelenilo između Omladinske i Zadružne ulice, kao i pomoćnog terena Fudbalskog kluba „Proleter“ na Slanoj bari.

U sklopu projekta je sadnja 119 stabala, od čega 18 četinara i 101 komad lišćara. Od četinara posađeno je 9 kedrova i isto toliko močvarnog pačempresa. Među lišćarima najviše su zastupljene breze, crvenoslisne šljive, piramidalni hrastovi i kuglaste forme bagrema. U toku je sadnja žive ograde dužine 114 metara, kao i preko 1200 komada ukrasnog šiblja. Rekonstrukcija travnjaka planirana je na površini od 312 m2. 

Sadnji je prethodilo krčenje 270 m2 samoniklog šiblja, čišćenje terena, kao i orezivanje postojećeg drveća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad sahrane izmena režima saobraćaja novosadska policija bez vode opens 2019 jkp isključenje vode novosadsko porodilište bebe betanija JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo noć istraživača astrologija novorođenčad Evropska noć istraživača 2019 jkp lisje horoskop horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje servisne informacije bez struje