Ozelenjeni i uređeni bulevari, ulice i šetališta

Ozelenjeni i uređeni bulevari, ulice i šetališta

Radnici JKP “Gradsko zelenilo” ovog vikenda su završili ozelenjavanje Bulevara patrijarha Pavla, uredili zelenilo u Vardarskoj i Ulici Tihomira Ostojića i uredili površinu oko sadnica na Beogradskom i Keju žrtava racije.

Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ ovog vikenda je završilo ozelenjavanje dela Bulevara patrijarha Pavla, od ulice Jožefa Atile do Ulice cara Dušana. Sa obe strane bulevara, između biciklističkih staza i kolovoza, posađen je drvored koji čine 63 koprivića i 14 sadnica gloga.

- U okviru razdelne trake posađene su sadnice gloga i 1.400 komada tri vrste ukrasnog šiblja – vatrenog trna, crvenolisnog berberisa i lonicere. Nakon sadnje posut je malč oko šiblja u cilju zadržavanja vlage i smanjenja zakorovljenosti površina. Na tom delu Bulevara patrijarha Pavla radnici „Gradskog zelenila“ podigli su travnjak površine 4.820 m kvadratnih – rekao je savetnik za medije generalnog direktora “Gradskog zelenila” Ivan Nožinić i dodao da je ove radove finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Tokom vikenda završena je i sadnja zelenila u ulicama Tihomira Ostojića i Vardarskoj na Telepu.

- U Vardarskoj ulici, zbog blizine podzemnih instalacija, nije bilo mogućnosti za sadnju visokog drveća, pa je iz tog razloga posađeno nisko četinarsko drveće i šiblje, naizmenično u manjim grupama. Duž ulice Tihomira Ostojića posađena su stabla piramidalnog hrasta. Ove dve ulice od sada su bogatije za 99 komada piramidalnog hrasta, šest breza, 58 tuja i 588 komada hibiskusa. Površine oko sadnica su malčirane, dok je na površini od 1.376 kvadratnih metara podignut travnjak – naveo je Nožinić.

U cilju očuvanja vlažnosti zemljišta i sprečavanja rasta korova, istovremeno iz estetskih razloga, radnici „Gradskog zelenila“ posuli su crveni dekorativni malč oko sadnica na Beogradskom i Keju žrtava racije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan