Pacijent nasrnuo na psihijatra u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj"

Pacijent nasrnuo na psihijatra u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj"

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obavestili su javnost da se u ponedeljak, 4. marta, u popodnevnim satima, u Odseku za bolesti zavisnosti objekta "Jovan Jovanović Zmaj" dogodio još jedan u nizu napada na zaposlene ove zdravstvene ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, ovoga puta je pacijent R. K., od ranije poznat policiji, fizički nasrnuo na  doktorku Milenu Golubski, psihijatra, koja je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je nanošenje težih povreda. Povod za incident je bilo nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci, kažu u Domu zdravlja. 

– Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, pacijent R. K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i prema informacijama koje posedujemo javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice – ističe se u saopštenju DZNS. 

Iako je vinovnik ovog napada zadržan u pritvoru, iz Doma zdravlja "Novi Sad" kažu da su ponovo želeli da upozore javnost na rizike i ozbiljne pretnje kojima su izloženi zaposleni u ovoj ustanovi.

Takođe, Služba za odnose sa javnošću DZNS obaveštava građane da se od 7. marta 2019. godine elektronski recepti za opijate, izdati u Odseku za bolesti zavisnosti, mogu realizovati u apotekama.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
opens distrikt raspored sahrana i ispraćaja Spens Novo naselje Elektrodistribucija Novi Sad bez vode isključenje vode policija raspored sahrana novi sad betanija opens 2019 štrand sahrane novosađani novosadska policija gradsko groblje novorođenčad isključenja struje novosadsko porodilište jkp lisje bez struje servisne informacije elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija almaško groblje lisje sahrane novi sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe