Pacijenti se žale na rad Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad

Pacijenti se žale na rad Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad

U Kliničkom centru Vojvodine i Domu zdravlja Novi Sad kažu da nisu previše zabrinuti zbog prigovora na zakazivanje u predviđenom roku. Kod lekara nije došlo 9.300 pacijenata. U Domu zdravlja imali 3,2 miliona usluga, prenose "Večernje novosti".

Povodom izveštaja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, u kojem se navodi da je u prvih šest meseci ove godine zaštitniku prava pacijenata podneto najviše prijava protiv Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad, u tim zdravstvenim ustanovama navode da te brojke i nisu tako velike ako se imaju u vidu broj obavljenih pregleda i specifični uslovi u kojima se radi.

Kako "Večernje novosti" podsećaju, RFZO je naveo da se 43 pacijenata žalilo na KCV, a sa 11 prijava, pri vrhu te "rang liste" je novosadski Dom zdravlja.

U oba slučaja pacijenti su imali primedbe na nemogućnost zakazivanja pregleda u predviđenom zakonskom roku od 30 dana.

- U prvoj polovini godine, u ambulantnim odeljenjima naše Poliklinike obavljeno je ukupno 165.380 specijalističko-konsultativnih pregleda, od čega je 35.471 pacijent dobio prvi pregled te vrste – rečeno je "Večernjim novostima" u KCV.

U istom periodu, usluge Centra za laboratorijsku dijagnostiku pri Poliklinici dobio je 65.741 pacijent, dodaju u informativnoj službi KCV i ističu da se na prvi specijalistički pregled, u proseku, čekalo 14 dana.

Takođe, u prvih šest meseci na zakazan pregled nije došlo bezmalo 9.300 pacijenata, što je oko 13 odsto od ukupnog broja datih termina.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Verovali ili ne

  pre 2798 dana i 18 sati

  Glupost
  Prvi pregled kod endokrinologa čekam od 5. jula, a tek krajem meseca će mi zakazati za septembar. To je čekanje od 2-3 meseca.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • LOL

  pre 2798 dana i 14 sati

  "Žene pazite na svoje zdravlje i redovno idite na kontrole kod ginekologa i na preglede grudi". Kako da ne, sve bi bilo ok da to nije nemoguća misija. Ginekologa sam pokušavala zakazati od februara meseca na limanu a stigla sam na red pre neki dan. Ginekolog je poslao uput za redovan godišnji pregled grudi sa UZ postavila sam pitanje koliko se čeka ove godine dali možda 3 mes ona je odgovorila da bi to bilo savršeno, značio čeka se mnogo više.Kome ja da se žalim i od koga da tražim potvrdu da pregled ne može da se izvrši u roku od 30 dana kada ni sam lekar ne zna koja ustanova će u tom momentu za xx meseci raditi UZ.Lokaciju i vreme javlja Call centar lepo su to smislili da ljudi ne bi mogli da imaj upritužbe!

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Redovan posetilac vec 10 godina

  pre 2797 dana i 10 sati

  Posto imam vise godina, deceniju tacnije iskustva sa zakazivanjem i pregledima na poliklinici moram prokomentarisati ovaj clanak mozda ce nekom biti od koristi. Ne vrede nikakve zalbe ni prijave, skoro jedini nacin da se dodje do lekara narocito strucnjaka je da imate vezu preko koje cete zakazati pregled... Ja idem jednom godisnje kod endokrinologa, zakazujem po par meseci i na kraju moram da nadjem vezu da bih zakazala jednom godisnje, a trebalo bi da idem svaka 3 meseca ili 6 najvise. Tako da ako imate neku ozbiljnu situaciju kao sto ja imam jedini nacin je da trazite neko "poznanstvo", dok ne bude kasno. A sto tice tih jadnika sto nisu ni dosli na zakazane termine, ko zna sta bude na kraju sa ljudima koliko cekaju.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Urgentni

  pre 2342 dana i 12 sati

  Primljena sam na Urgentni centar NS od strane dr Stevana Stojanovica. Imala sam uput lekara opste prakse jer me koleno ubijalo od bolova i jako naoticalo mesec dana. Nismo mogli vise da cekamo jer nije nigde bolo skorijeg termina za rtg, a sa snimkom sam morala ici ortopedu. Taj odvratni covek je isarao uput nekim upitnicima, poceo da me vredja i vice kako nisam hitan i akutan slucaj. U takvim bolovima me vratio kuci. Zbig snimanja koje bi trajalo minut. Zlo. Ako mrzi da leci ljude, zasto ne ide u Keniju na safari?

  Oceni komentar:
  0
  2