Pakleni dani leta: Zaseda Gradski štab za vanredne situacije

Pakleni dani leta: Zaseda Gradski štab za vanredne situacije

Zbog izuzetno visokih tropskih temperatra u Novog Sadu i prognoza da će se ovakvo vreme nastaviti i narednih dana, gradonačelnik Miloš Vučevć sazvao je danas sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije.

U 13 sati u Gradskoj kući sazvana je konferencija za novinare gradonačelnika na kojoj će biti reči o merama zaštite od visokih temperatura.

Vikend za nama doneo je nove rekorde u posetama najvećem gradskom kupalištu Štrand, pa je prema podacima iz Gradskog zelenila u subotu i nedelju na najvećoj novosadskoj peščanoj plaži boravilo preko 26.000 ljudi.

– Zbog veoma velike gužve, apelujemo na kupače da se pridržavaju uputstava na plaži i saveta spasilaca – rekao savetnik direktora Zelenila za informisanje Ivan Nožinić i dodao da je od početka sezone na toj dunavskoj plaži prodato oko 240.800 dnevnih i više od 4.000 sezonskih tako da je vrlo moguće da će ovog leta biti ugrožen apsolutni rekord Štranda, odnosno više od 500.000 posetilaca.

Velike gužve su minulog vikenda bie i kraj sva tri otvorena novosadska bazena a mnogi Novosađani osveženje su našli i na drugim manjim dunavskim plažama kao i u fruškogorskim izletištima.

Lekari upozoravaju da građani izbegavaju boravak na suncu od 10 do 17 sati, a uz sebe da nose flašicu vode i izbegavaju alkohol i gazirana pića. 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan