Pandemija korona virusa odlaže poreske obaveze?

Pandemija korona virusa odlaže poreske obaveze?

Radna verzija nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji objavljena je na sajtu Ministarstva finansija. Sudeći prema sadržaju istog, moguće je da zbog pandemije korona virusa budu odložene obaveze poreskih dugovanja i nedospelih poreskih obaveza.

Prema tom dokumentu, navodi se da je "izuzetno, u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih pandemijom, višom silom, odnosno drugim vanrednim događajem nastalim u toku kalendarske godine, odlaganje plaćanja dugovanog poreza, odnosno nedospelih poreskih obaveza odobrava na način i pod uslovima koje utvrdi Vlada", prenose "Novosti".

U nadležnom ministarstvu objašnjavaju da se odredbama nacrta na poseban način uređuje postupak za hitno usvajanje mera iz oblasti poreske politike u cilju ublažavanja posledica koje za privredu i građane mogu nastati usled vanrednih događaja. U slučaju potrebe Vlada može da donese navedene mere kojima bi se na sistematski način ublažile posledice u odnosu na subjekte koji mogu biti ugroženi usled vanrednih događaja.

Prema ovim izmenama, novina je i član poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost. Kako je predviđeno, u slučaju da izbegnete plaćanje poreza na dodatu vrednost, a iznos poreza čije se plaćanje izbegava prelazi milion dinara, sledi vam kazna zatvora od jedne do pet godina i novčana kazna.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1257 dana i 4 sata

  A da mozda kao sve normalne drzave umanjimo pdv upola i smanjimo akcize da bismo povecali potrosnju? Ne? Dobro, nista onda.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Istina

  pre 1257 dana i 4 sata

  Kakvo crno odlaganje!
  Pa Precednik hoće da kupi ljubav naroda u Crnoj Gori i poklanja milione eura.
  Jer, ti milioni eura su lično njegovi, pa smatra da može tako da se ponaša.

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Jasmina

  pre 1251 dan i 2 sata

  A to sto mojoj majci naplacujete godinama porez za stan koji noje njen niti zivi u njemu. I sad kao zbog korone ona ne moze to da resi da joj vratite pare.... Strasno...

  Oceni komentar:
  0
  1