"PARADA PONOSA": Još uvek se čeka konačna reč policije

"PARADA PONOSA": Još uvek se čeka konačna reč policije

Organizatori beogradskog "Prajda" veruju da će organi reda u nedelju moći da se izbore sa huliganima ukoliko eventualno budu nameravali da ometaju šetnju LGBT osoba. Konačnu reč o održavanju ovogodišnje "Parade ponosa" daće policija posle sastanka predstavnika obaveštajnih struktura MUP. Tačan broj policajaca koji će obezbeđivati učesnike zavisi od procena rizika i biće određen tek u subotu.

Međutim, izvesno je da će, ukoliko "Prajd" bude bio održan, učesnike obezbeđivati pojačane policijske i snage Žandarmerije. Radi bezbednosti učesnika postojaće posebni "ulazi", preko kojih će se dolaziti na šetnju. Koridori za prolazak nalaziće se u Prizrenskoj ulici, kod zgrade Generalštaba na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, kod Pravnog fakulteta i na Trgu Slavija.

Organizatori "Prajda" navode da su gotovo sigurni da će "Parada ponosa" biti održana.

- Nema razloga da posle dve uspešne parade i treća ne bude takva – poručuje Goran Miletić iz organizacionog odbora.

- Imamo puno poverenje u policiju i nema razloga da šetnja ne bude održana. Zabrana ili odlaganje "Prajda" više nije tema u Srbiji – kaže on.

Miletić je naglasio da očekuje da sve protekne u najboljem redu i uz što manje policijskih snaga.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens novorođenčad isključenja struje JGSP "Novi Sad" Vreme u Novom Sadu struja jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad dan državnosti vremenska prognoza Vreme u Srbiji isključenje vode dan zaljubljenih novosađani novi sad smeće Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad epidemija gripa JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad bebe bez vode Sretenje elektrovojvodina betanija bez struje