PARADA PONOSA: Ulaz samo sa posebnim narukvicama

PARADA PONOSA: Ulaz samo sa posebnim narukvicama

Beogradska Parada ponosa 2016. biće održana sutra, a manifestacija koja promoviše prava i jednakost LGBT zajednice počeće tačno u podne šetnjom sa Trga Slavija.

Prema najavama organizatora prilaz Trgu Slavija biće moguć sa narukvicama koje će na četiri ulaza deliti volonteri Parade ponosa.

Ulazak na Paradu ponosa biće moguć sa Zelenog venca (iz Prizrenske ulice), kod zgrade Generalštaba (ugao Kneza Miloša i Nemanjine ulice), kod Pravnog fakulteta (ugao Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra) i sa Trga Slavija (za one koji dolaze iz pravca Bulevara oslobodenja, Mekenzijeve, Deligradske i okolnih ulica).

Paradu će "otvoriti" počasna kuma glumica Mirjana Karanović, a zatim će početi šetnja od Slavije do Trga Republike, koja će na kratko biti prekinuta minutom tišine kod spomenika rodoljubima na Terazijama.

Minutom tišine učesnici Prajda žele da izraze solidarnost sa LGBT zajednicom u Turskoj u kojoj je prošle i ove godine zabranjeno održavanje parade. Biće odata i počast brutalno ubijenoj trans osobi i aktivistkinji Hande Kander.

Parada ponosa završava se na Trgu Republike gde će se učesnicima obratiti brojne javne ličnsti, predstavnici lokalnih i medjunarodnih organizacija za ljudska prava, a planiran je i muzički program u kojem će nastupiti Nataša Bekvalac, Bojana Stamenov i DJ-a Vanja Bursać.

Za praćenje Parade ponosa akreditovano je više od 400 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva.

MILETIĆ: NEMA POLICIJSKE PROCENE ALI PARADA ĆE BITI ODRŽANA

Jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić izrazio je danas uverenje da će ta manifestacija sasvim sigurno biti održana, uprkos tome što organizacioni odbor od MUP-a Srbije još nije dobio bezbednosnu procenu tog skupa.

Na jednom od panela u okviru takozvane Nedelje ponosa, Miletić je rekao da će MUP verovatno večeras napraviti konačnu procenu rizika i na osnovu toga odrediti i broj policajaca koji će obezbedjivati skup.

Miletić je rekao da je broj policajaca koji su obezbeđivali skup prošle godine smanjen za nekih deset odsto u odnosu na 2014. godinu, na nešto više od 6.000 ljudi.

On je, međutim, rekao da je danas u društvu potpuno drugačija situacija po pitanju bezbednosti i da nema dileme da je i atmosfera i stanje bezbednosti znatno bolje nego 2014. godine.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nebojsa

  pre 2835 dana i 18 sati

  Parada srama bila je zabranjena cak i u Tadicevo vreme, dakle vreme demokratije. Koje vreme je onda lazno vreme: da li ovo sada ili Tadicevo? Srbija odavno ide stranputicom: Kada je Srbija isla stranputicom: da li sada ili u Tadicevo vreme?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • JOLE

  pre 2835 dana i 16 sati

  A ZAŠTO SE NE ZOVE JEDNOSTAVNO GAY PARADA? NEGO PARADA PONOSA? SVI KOJI SU NA PARADI SU DOBILI DEBELE PARE DA ŠETAJU I PLJUNU PORODICI U USTA...SRAMOTA ŠTA SE RADI.NEMAM NIŠTA PROTIV GAY OSOBA,ALI KAD SE ZATVORE U 4 ZIDA DA NIKO NE ZNA SVE OSTALO JE NAKARADNOST,TREBA IH UTUĆI,SVE OVE ŠTO PARADIRAJU,TO JE PSIHOLOŠKA BOLEST.

  Oceni komentar:
  0
  0