"Parking servis" započeo akciju "Ne parkiraj sebično – misli i na druge"

"Parking servis" započeo akciju "Ne parkiraj sebično – misli i na druge"

JKP "Parking servis" predstavilo je danas početak akcije "Ne parkiraj sebično – misli i na druge", kako bi ukazalo na problem nepropisnog parkiranja vozila širom grada.

- Današnjom akcijom želimo da skrenemo pažnju na probleme koje osobe sa invaliditetom imaju u saobraćaju, a pre svega prilikom parkiranja. Slične probleme imaju i biciklisti na biciklističkim stazama, kao i mame na trotoarima, gde često vidimo nepropisno parkirane automobile. Apelujem na vozače da se ne parkiraju sebično, da misle i na druge i da imaju svest o tome da kada se parkiraju na mesto obeleženo za osobe sa invaliditetom, da su nekog sprečili da stane na to mesto i da su ga automatski sprečili da normalno funkcioniše u gradu – izjavio je tom prilikom čelnik "Parking servisa" Stevan Lugonja.

- Postoje sankcije za ovakvo, nepropisno parkirane automobile, ali mi se trudimo da ovakvim akcijama ukažemo na probleme, da vozačima skrenemo pažnju da ni sebe ni druge ne dovode u takve situacije. Suština je baš u onome što kaže i naš slogan: Ne parkiraj sebično, misli i na druge – dodao je direktor JKP "Parking servis".

Ovoj akciji pridružile su se i paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su ukazale na problem nepropisnog parkiranja, odnosno zauzimanja parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i dodatnog dela ovih mesta koji im je neophodan prilikom izlaska iz automobila.

Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative izjavio je da se ovo udruženje i ove godine rado odaziva akciji, jer je sebično parkiranje, posebno na biciklističkim stazama, nešto što mnoge odvraća od vožnje biciklom i da je ovo način da skrenemo pažnju na ovu pojavu.

I "Mame novosađanke" takođe su se pridružile akciji "Ne parkiraj sebično – misli i na druge", te je Nataša Petronijević iz ovog udruženja izjavila da novosadske majke često nailaze na sebične vozače koji blokiraju prolaz na trotoarima i ukazala da među njihovim članicama ima dosta žena čija deca imaju neku vrstu invaliditeta, i da su ovakvi apeli neophodni.

Aktivisti pomenutih udruženja obeležavaće automobile nesavesnih vozača nalepnicama koje svojim sadržajem upozoravaju na ove prekršaje. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje raspored sahrana i ispraćaja radosne vesti opens distrikt servisne informacije novi sad servisne informacije raspored sahrana novi sad sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bebe Elektrodistribucija Novi Sad horoskop gradsko groblje opens 2019 policija novosadsko porodilište elektrovojvodina bez vode almaško groblje sahrane isključenja struje štrand havarija na vodovodu Spens grad novi sad isključenje vode novorođenčad betanija jkp lisje lisje