Pas novosadske policije uginuo na dan sahrane svog vodiča!

Pas novosadske policije uginuo na dan sahrane svog vodiča!

Vodič pasa u Policijskoj upravi Novi Sad, Laslo Modri, bio je primoran da zbog teške bolesti prerano napusti službu i pse sa kojima se svakodnevno družio, trenirao, vežbao, igrao i učestvovao u mnogobrojnim uspešnim akcijama sprečavanja šverca narkotika širom Srbije.

Samo nekoliko meseci nakon što je napustio službu, Laslo je, nažalost, preminuo, ali ono što je sve šokiralo, a najviše Laslove kolege, je da je istog dana kada je Laslo sahranjen iznenada preminuo i njegov službeni pas Maks. Oni koji su poznavali Lasla i njegovog "službenog" partnera i ljubimca, kažu da se takve stvari ne dešavaju tek tako.

- Nakon saznanja da je teško bolestan, pored svog truda i borbe za svoje zdravlje, kolega Modri Laslo iz Srbobrana, izgubio je dugu i tešku bitku. Laslo Modri obavljao je poslove policajca u MUP-u više od 20 godina. Bio je zaposlen u PU Novi Sad, a obzirom da je voleo životinje i bio im naročito privržen, poslednjih desetak godina radio je u Odeljenju za vodiče službenih pasa, kaže se u saopštenju Sindikata policije Novog Sada.

Laslo je po stupanju u službu Vodiča zadužio jednog labradora, ali je zbog godina u službi i starosti 2010. pas penzionisan. Ipak, Laslo je toliko voleo životinje i posebno ovog psa da nije dozvolio da se njihovo višegodišnje prijateljstvo prekine.

Laslo je usvojio svog dojučerašnjeg "partnera", a u službi je dobio novog radnog psa, štene Malinoa, belgijskog ovčara, sa kojim je radio sve do sredine 2015. kada je zbog teške bolesti bio primoran da napusti službu.

Nažalost, Laslo je izgubio tu bitku i preminuo je prošle nedelje u svojoj 49. godini.

Maksa je trebalo da preuzmu Laslove kolege, ali su baš na dan sahrane, 22. feburara, u rutinskom obilasku, Maksa u svom boksu zatekli nepomičnog i bez znakova života.

Prema rečima njegovih kolega, Maks nije pokazivao nikakve znake slabosti niti simptome neke bolesti.

- Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca. Nakon ovakog spleta okolnosti bez obzira na rezultat obdukcije Laslove kolege u ubeđenju su da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uverenju da je službeni pas osetio ono što se dešava Laslu i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati, zaključuje se u saopštenju policijskog sindikata Novog Sada, kojem pripada i služba Vodiča u kojoj su radili  pokojni Laslo Modri i njegov Maks.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • slav

  pre 1270 dana i 14 sati

  Kako tuzna prica.Neka pocivaju na nekom boljem mestu.

  Oceni komentar:
  0
  0
havarija na vodovodu porodilište Miloš Vučević RHMZ horoskop EPS jkp novosadska toplana novosadsko porodilište gradsko groblje almaško groblje servisne informacije novi sad bez vode isključenja struje elektrovojvodina betanija vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad matična knjiga rođenih dunav sahrane telep jkp lisje servisne informacije radosne vesti bez struje gradonačelnik Miloš Vučević horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad bebe