"PAS UZ NAS": Edukativne radionice za decu i odrasle u nedelju u Fabrici

"PAS UZ NAS": Edukativne radionice za decu i odrasle u nedelju u Fabrici

Naučite pravilan odnos prema svom četvoronožnom ljubimcu uz pomoć Spansovih volontera.

U nedelju, 24. septembra, Udruženje za zaštitu životinja Spans održaće dve besplatne edukativne radionice namenjene deci i odraslima, a u okviru projekta "Pas uz Nas" koji je sufinansirao Grad Novi Sad, Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Mesto održavanja je SKCNS Fabrika, Bulevar despota Stefana 5, a početak je najavljen za 11 časova.

- Svi smo svedoci da je osnovni i vodeći uzročnik sve veće populacije napuštenih pasa u našem gradu neodgovorno vlasništvo i needukovanost sugrađana i sugrađanki na ovu temu. Spans je odlučio da kroz ovaj projekat edukuje sugrađane i pomogne im u njihovom suživotu sa psima – poručuje se u pozivu. 


Za 11 časova najavljeno je druženje s decom uzrasta od 6 do 12 godina. Radionica i edukacija trebalo bi da pomognu mališanima da razumeju pse, te da nauče da poštuju njihove potrebe i vole ih kao ravnopravne članove porodice. 

U 13 časova na pogramu  je radionicu za one nešto starijie vlasnike pasa, koji će uz pomoć Izabele Begović, psihologa i bihejvioriste za pse, naučiti kako psi razmišljaju, upoznati njihovu prirodu i posavetovati se kako da rešie eventualni problem za koji još nisu pronašli rešenje.

- Cilj ovog projekta je informisanje građana i građanki, a posebno najmlađih sugrađana o dobrobiti životinja. Motivisanje i informisanje dece o nezi pasa, odnosno motivisanje i informisanje dece i odraslih o dobrobiti životinja i odgovornom vlasništvu – poručuju iz Spansa, dodajući da je broj mesta za obe radionice ograničen, te je za učešće neophodno prijaviti se na i-mejl adresu udruženja: .

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu novosadsko porodilište servisne informacije novosađani Isključenje struje izmena trase autobusa jkp lisje bebe sahrane novi sad betanija isključenje vode raspored sahrana novi sad bez struje mural JGSP "Novi Sad" klisa servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci izmena režima saobraćaja novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina isključenja struje novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana bez vode horoskop