"Pauk" služba u Novom Sadu dnevno odnese i do 40 vozila

"Pauk" služba u Novom Sadu dnevno odnese i do 40 vozila

Pronaći parking-mesto, posebno u centru grada, za naše sugrađane već duže vreme predstavlja veoma težak zadatak, te se oni neretko odlučuju, ili su prinuđeni, da se parkiraju na nedozvoljenim mestima. U takvim situacijama, često se susreću s tim da im automobil odnese popularni "pauk".

Pauk služba JКP "Parking servis" upravo je zadužena za održavanje komunalnog reda, uklanjanjem pogrešno i nepropisno parkiranih vozila, ali isključivo po nalogu Saobraćajne policije, Saobraćajne i Кomunalne inspekcije. To preduzeće raspolaže sa šest "pauk" vozila i, kako navode za "Dnevnik", nije planirana kupovina novih.

- U proseku, u toku dana "pauk" ukloni između 35 i 40 vozila – rekao je za taj dnevni list rukovodilac Službe za odnose s javnošću Radovan Jeknić, dodaviši da su cene uklanjanja vozila u celoj Srbiji iste i zavise od njihove mase, odnosno težine.

- U uklanjanju nepropisno parkiranih vozila pomaže nam i veliki broj građana koji nas zovu i iniciraju uklanjanje onih u prekršaju sa zelenih, javnih i nekih drugih površina koje nisu za parkiranje i ostavljanje vozila – kaže Jeknić za "Dnevnik".

Po njegovim rečima, cena uklanjanja nepropisno parkiranog vozila do 800 kilograma, po nalogu ovlašćenog organa iznosi 5.000 dinara, dok je za vozila od 1.901 kilograma i više, zatim teretna vozila do četiri tone najveće dozvoljene mase i autobuse registrovane za 15 putnika, po nalogu ovlašćenog organa cena 20.250 dinara.

Za sve informacije u vezi s vozilima koja su uklonjena po nalogu ovlašćenih organa, kao i za prijave nepropisno parkiranih vozila, važi broj telefona 021 472 41 40.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tanja

  pre 439 dana i 3 sata

  Zeleni pauk

  Oceni komentar:
  0
  0
elektrovojvodina isključenja Novosadska racija obeležavanje novosadske racije betanija astrologija zodijak novorođenčad isključenje vode raspored sahrana novi sad isključenja struje zdravlje servisne informacije novosadsko porodilište horoskop horoskopski znaci bebe bez vode JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje servisne informacije novi sad Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad magla klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja saveti