PAŽNJA! Policija kažnjava bicikliste zbog vožnje preko Mosta slobode

PAŽNJA! Policija kažnjava bicikliste zbog vožnje preko Mosta slobode

Novosađani koji biciklom žele da pređu most Slobode kako bi došli do sremske strane, rizikuju da se suoče sa prekršajnom prijavom. Naime, policijska uprava u Novom Sadu ove godine podnela je 16 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača bicikala koji su vozili preko Mosta slobode.

Jedan od onih koji će zbog vožnje bicikla po mostu morati kod sudije za prekršaje jeste i Nikola Trkulja. Nikola se biciklizom bavi nekoliko godina i, kako sam kaže, preko Mosta slobode prelazi često. Do nedavno nije imao bilo kakvih problema.

- Tog dana oko 19 časova vraćao sam se sa treninga kada me je policijska patrola zaustavila na samom kraju mosta sa novosadske strane. Moram priznati da sam bio iznenađen kada su mi objasnili kakav sam prekršaj napravio. I to ne samo ja, nego i ostali biciklisti koji su tuda prolazili. Napisali su mi kaznu zato što sam vozio bicikl putem koji nije predvođen za to, i rekli mi da čekam da mi stigne poziv od sudije za prekršaje, kaže ovaj naš sugrađanin.

U policiji kažu da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima biciklistima propisana zabrana kretanja motoputem kao što je Most slobode, uz mogućnost da guraju vozilo pored sebe pešačkom stazom. Problem je što je pešačka staza na mostu uska i nije predviđena za bicikliste.

Tako da, ukoliko odlučite da krenete preko mosta na svom dvotočkašu, rizikujete da se suočite sa novčanom kaznom od 6 do 20 hiljada dinara.

Oceni vest:
3
62

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija

  pre 1824 dana i 12 sati

  A možda prvo da upozore?!

  Oceni komentar:
  2
  14
 • Kome se obratiti?

  pre 1824 dana i 10 sati

  A što pešaci, što šetaju, motociklisti, što voze i automobili što parkiraju na stazama za bicikliste i time ometaju bezbednost i sebe i ostalih saučesnika (biciklista) na tim stazama, to se ne kažnjava? U redu mi je da se kažnjavaju biciklisti, koji voze u sred pešačke zone, ali po čemu su onda pešaci iznad zakona, što se ne kažnjavaju i oni kada šetaju biciklističkom stazom? Tu mislim na sve, koji šetaju svoje ljubimce, kao i mame, što guraju kolica. Da ne pričam koliko može da bude opasno što skuteri isto koriste biciklističku stazu... Zašto niko ne naglašava da je po ZOBS-u biciklistička staza namenjena samo i isključivo za kretanje bicikala (ne bicikala sa motorom, mopeda, skutera, motora, roleraša, pešaka...)?

  Oceni komentar:
  3
  34
 • Miroslav

  pre 1824 dana i 10 sati

  U dvadesetprvom veku, na mostu koji je izgradjen pre samo par godina nema mesta za bicikle? Ko je izdao upotrebnu dozvolu za most? Ko nije predvideo mogucnost voznje bicikla po mostu? Na sta bre, ovo lici? Jel su to neka pravila iz vremena komunizma? Dokle ce se trpeti svinjarije koje nam je donelo vreme utopijske budalastine koju smo morali da trpimo decenijama? Zasto ovi - koji se toliko brinu 'o bezbednosti saobracaja' (citaj: o svom dzepu) - ne poprave biciklisticke staze po gradu koje su opasne po zivot. Najbolje bi bilo da svoju decu puste da se vozaju po istima, pa ce onda valjda shvatiti o cemu ja to govorim!

  Oceni komentar:
  3
  47
 • stevan

  pre 1824 dana i 10 sati

  Ako ima znak (koji se lepo vidi a ne u krošnji nekog drveta), onda je sve na mestu...

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Kishe

  pre 1824 dana i 7 sati

  Ajde da se skupimo nas 200-300 biciklista 01.05.2016. i da blokiramo most :)

  Oceni komentar:
  2
  55
 • veljko

  pre 1824 dana i 7 sati

  A onanisanje na Mišeluku svako veče, u brzim automobilima, bučnim...pa narod ne može da otvori prozor. To je nikom ništa! Šleperi koji redovno i radnim danima i vikendom prelaze most, to nikom ništa...samo po džepu običnog građanina! Sram vas bilo!

  Oceni komentar:
  3
  35
 • Venom

  pre 1824 dana i 6 sati

  A da gospoda policajci dosetaju svoja dupeta malo do Futoga,da vide kako vozaci automobila voze po nasipu,po pešackoj zoni i sviraju pesacima daim se sklone sa puda da mogu da prodju. Ali ne,policija se isto tako sklanja kad naidje neki dzipac...

  Oceni komentar:
  1
  20
 • lary

  pre 1824 dana i 3 sata

  Da li uopšte postoji znak zabrane kretanja biciklom po mostu?

  Oceni komentar:
  0
  13
 • PLIDNEM

  pre 1824 dana i 3 sata

  postoji znak Moto drum.Isklju;ivo za kretanje motornih vozila.Treba ga ukloniti i rešen problem.Žandari da šilje tulac na nekom drugom mestu.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Šone Odžaci

  pre 1823 dana i 14 sati

  Ne bi dobili ništa..pa nek streljaju..ne bi bilo po njihovom pa makar umro. To nije autocesta, po autocesti se ne može terat biciklo. nego smišljeno da se otme lova. Brod tone, sistem se raspada, kasa prazna pa da ga raja spasava...mene bi morali raniti badava nedelju dana i ne bi radio ništa po cenu da me obese. Bio sam 4 dana, nisam hteo da platim "kaznu" za semafor, i poneo knjige. Odbio sam da radim, hteli da mi oduzmu knjige. Kad sam gosp Logorniku (upravnik KPZ) tekao da ču s eobratiti svim ambasadama EU i lajati na Slob Evropi i Deutsche welle pokunjio se i ostavio me na miru..pa nek kažnjavaju

  Oceni komentar:
  0
  9