Pčelarski sajam Dunavskog regiona u petak i subotu u Novom Sadu

Pčelarski sajam Dunavskog regiona u petak i subotu u Novom Sadu

Prvi pčelarski  sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu, biće priređen u petak, 10. i subotu, 11. novembra. Na Sajmu će biti predstavljena oprema i repromaterijal za pčelarstvo, ambalaža, med, pčelinji proizvodi i kozmetički preparati. Tim povodom danas je na Novosadskom sajmu održana konferencija za novinare.

Prema rečima rukovodioca Službe za ocenu kvaliteta Novosadskog sajma, Dragana Pajića, pored izlagačkog segmenta u Hali “Master”, u Kongresnom centru će biti priređene tribine i predavanja namenjene pčelarima.

- U saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) omogućili smo da na predavanjima govore eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva – najavio je Pajić i dodao da će biti održana i tribina za građane u petak, od 16 časova, sa temom "Pravilna upotreba pčelinjih proizvoda kao preduslov za unapređenje zdravlja" u Hali "Master".

Prodajna izložba na kojoj će biti ponuđena oprema i repromaterijal za pčelarstvo, ambalaža, med, pčelinji proizvodi i kozmetički preparati biće u Hali “Master”. Tu će se naći košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke i oprema za vrcanje meda, sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekovi i stimulativna sredstva, ambalaža, medonosne biljke...


Prvi sajam pčelarstva Dunavskog regiona, biće mesto razgovora o aktuelnim temama u pčelarskoj proizvodnji, na kojima će učestvovati predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i eksperti iz inostranstva.

- Veliko interesovanje očekuje se za tribinu o podršci države pčelarstvu Srbije na kojoj će govoriti i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je predsednik Skupštine Saveza pčelarskih organizacija Srbije Đorđe Mrkić.

Prema njegovim rečima, drugog dana Pčelarskog sajma, 11. novembra, biće prezentovani i primeri i metode kako pčelarstvo funkcioniše u Danskoj i Norveškoj, što je od izuzetnog značaja i velike koristi za naše pčelare.

Član IO Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV), Milan Bulajić, je istakao da je jedan od osnovnih ciljeva Saveza da što više meda i drugih pčelinjih proizvoda bude sertifikovano, jer je to i jedan od načina da se postigne viša cena. Kako je istakao, za sada, sertifikaciju, odnosno oznaku geografskog porekla ima samo Lipov med.

Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan 10. i 11. novembra u Hali "Master" i Kongresnom centru Novosadskog sajma. Radno vreme za posetioce je od 9 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina jkp novosadska toplana novosadska policija servisne informacije novi sad novosađani servisne informacije raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop horoskopski znaci isključenja struje izmena režima saobraćaja raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad isključenje vode bebe JGSP "Novi Sad" novorođenčad bez struje Spens Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad betanija bez vode Petrovaradin jkp lisje klisa klinika za ginekologiju i akušerstvo