Pčelarski sajam Dunavskog regiona u petak i subotu u Novom Sadu

Pčelarski sajam Dunavskog regiona u petak i subotu u Novom Sadu

Prvi pčelarski  sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu, biće priređen u petak, 10. i subotu, 11. novembra. Na Sajmu će biti predstavljena oprema i repromaterijal za pčelarstvo, ambalaža, med, pčelinji proizvodi i kozmetički preparati. Tim povodom danas je na Novosadskom sajmu održana konferencija za novinare.

Prema rečima rukovodioca Službe za ocenu kvaliteta Novosadskog sajma, Dragana Pajića, pored izlagačkog segmenta u Hali “Master”, u Kongresnom centru će biti priređene tribine i predavanja namenjene pčelarima.

- U saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) omogućili smo da na predavanjima govore eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva – najavio je Pajić i dodao da će biti održana i tribina za građane u petak, od 16 časova, sa temom "Pravilna upotreba pčelinjih proizvoda kao preduslov za unapređenje zdravlja" u Hali "Master".

Prodajna izložba na kojoj će biti ponuđena oprema i repromaterijal za pčelarstvo, ambalaža, med, pčelinji proizvodi i kozmetički preparati biće u Hali “Master”. Tu će se naći košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke i oprema za vrcanje meda, sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekovi i stimulativna sredstva, ambalaža, medonosne biljke...


Prvi sajam pčelarstva Dunavskog regiona, biće mesto razgovora o aktuelnim temama u pčelarskoj proizvodnji, na kojima će učestvovati predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i eksperti iz inostranstva.

- Veliko interesovanje očekuje se za tribinu o podršci države pčelarstvu Srbije na kojoj će govoriti i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je predsednik Skupštine Saveza pčelarskih organizacija Srbije Đorđe Mrkić.

Prema njegovim rečima, drugog dana Pčelarskog sajma, 11. novembra, biće prezentovani i primeri i metode kako pčelarstvo funkcioniše u Danskoj i Norveškoj, što je od izuzetnog značaja i velike koristi za naše pčelare.

Član IO Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV), Milan Bulajić, je istakao da je jedan od osnovnih ciljeva Saveza da što više meda i drugih pčelinjih proizvoda bude sertifikovano, jer je to i jedan od načina da se postigne viša cena. Kako je istakao, za sada, sertifikaciju, odnosno oznaku geografskog porekla ima samo Lipov med.

Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan 10. i 11. novembra u Hali "Master" i Kongresnom centru Novosadskog sajma. Radno vreme za posetioce je od 9 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan