Penzija unapred? Može!

Penzija unapred? Može!

U mnogim bankama penzioneri mogu da se opredele za opciju "penzija unapred" ukoliko im zatreba.

Primanja se mogu podići i par dana pre zvaničnog dana isplate koju je odredio PIO Fond.

Evo kad ležu penzije za avgust

Ova usluga se odobrava na određeni period, od 12 ili 24 meseca, na primer, u zavisnosti od toga kakav se ugovor sklopi. To pravo se odobrava korisnicima tekućih računa koji imaju redovan mesečni priliv i koji uredno izmiruju svoje obaveze prema banci.

Penzionerima koji se opredele da im isplata penzija ide korišćenjem usluge "Penzija unapred" i o tome zaključe ugovor sa bankom, dinamika uplate se pomera unapred u odnosu na stvarni datum uplate, u zavisnosti od kategorije penzionera.

Ovaj način isplate penzija je besplatan, odnosno radi se o potpuno beskamatnom kreditiranju. Prijavlјivanje je veoma jednostavno i brzo i radi se na šalteru bilo koje ekspoziture. Za sklapanje ugovora dovoljni su lična karta i bankovna kartica, a nakon isteka ugovora on se može produžiti.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Banke nisu toliko brze

    pre 256 dana i 14 sati

    Zgodno dođe, ako penzioner umre. Da se može podići poslednja penzija, pre nego je država blokira.
    A to se radi veoma sramotno. Na primer, penzija na koju umrli još ima prava, ili prethodna ako je štogod sačuvao, blokira se ono jutro, još u toku noći ako je umro noću. To nam je donela digitalizacija.Pre nego prodica sazna, sazna PIOR, saznaju grobari, svi koji imaju koristi od toga. Pre jutra, i sve blokiraju.
    Ako je porodica živela od toga, ne može ni leba da kupi.
    Oni ovo zovu humanim društvom?

    Oceni komentar:
    0
    12