Penzioneri opet na meti prevaranata

Penzioneri opet na meti prevaranata

Ovih dana najstariji sugrađani ponovo su na meti prevaranata: za 100 evra nudi im se 10 dana u Vrnjačkoj banji i specijalan poklon, ako povedu celu porodicu.

Bez provere, ne potpisujte nikakve ugovore.

U poslednjih nekoliko dana Specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji zovu građani koji su navodno dobili vaučer za odmor u njihovoj ustanovi, kako tvrde, na promociji "Dormeo" proizvoda.

Iz Specijalne bolnice "Merkur" kažu da niti sarađuju sa pomenutom firmom niti su ikada izdavali takve vaučere.

"Merkur" nije zaključio nikakve ugovore niti je bilo kome izdao vaučere koji dele predstavnici koji predstavljaju proizvode firme "Dormeo", a prema našim informacijama, ni firma koja zastupa proizvode "Dormeo" nema nikakve veze sa tim – kaže Božidar Vučković iz ove specijalne bolnice.

Kažu da čak ni na vaučeru nije slika Hotela "Merkur".

Vučković savetuje građanima da obrate pažnju kad su u pitanju vaučeri, jer oni moraju da imaju serijski broj i neki pečat što ovom prilikom nije bio slučaj i to može da ukaže na činjenicu da se radi o nekim prevarnim radnjama.

"Suviše dobro da bi bilo istinito"

Maja Matić, predsednica Udruženja sertifikovanih istražitelja prevara Srbije savetuje da se nikada ne veruje u prilike koje su isuviše dobre da bi bile istinite jer one obično na kraju ne budu istinite.

Svi možemo biti žrtva prevare jer jednostavno smo svi željni da ostvarimo neki brzi prinos, da pokrijemo neki dug i u toj želji da budemo uspešni, da brzo zaradimo jer su neizvesna vremena, tako lakše postanemo žrtve – ukazuje Matić i dodaje da je bolje sačekati jer će ponuda važiti i sutra, a "već do sutra možete dosta stvari da istražite, pogledate na internetu".

Najčešće prevare su one u kojima se traži avansno plaćanje

Sve ono na internetu što nađete da je neophodno avansno platiti, a da proizvod ili usluga ide neka iza toga – organizator prevare nestane nakon tog prvog talasa kad prikupi dovoljno sredstava – upozorava Matić.

Ekonomski poremećaji u svetu pogoduju potrošačkim prevarama. U izveštaju FBI stoji da je od 2017. od 2021. primljeno 2,7 miliona žalbi na prevare i da su ljudi oštećeni za 18,7 milijardi dolara.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Серафим

  pre 417 dana i 22 sata

  Пред сваке изборе, 750 000 превараната из секте СНС превари пензионере и шта да им радиш? Воле Титови пионири послушност владару па то ти је.....Нека, нека се бар сиротиња мало овајди :))))

  Oceni komentar:
  5
  7
 • Moram da branim generaciju

  pre 417 dana i 21 sat

  Titovi pioniri ne vole poslušnost vladaru... jer sam i sam od njih. Možda ljubav ka vladaru?
  Govoriš verovatno o Staljinovim pionirima. Oni su ti koji glasaju.
  Za SNS nikad nisam niti ću, i iskreno, ne mogu očima da ih vidim niti da čujem za njih.
  A s ponosom mogu reći da sam Titov pionir. Jedan od onih na kojima je svako šiljio svoju alatku. A penziju doživeti neću, kao ni većina iz svoje generacije 60-tih, koje čitam skoro svaki dan kako su sa radnog mesta otišli direktno na Raspored Sahrana.

  Oceni komentar:
  3
  6
 • Серафим

  pre 417 dana i 20 sati

  Не знам, мени су родитељи сипали рицинус у чоколадно млеко када се давала пионирска заклетва, да не би ишао....И дан данас се питам што су то урадили? Када сам већ био испланирао да сам себи изврнем скочни зглоб.

  Oceni komentar:
  6
  1
 • Dr Miggyy

  pre 181 dan i 2 sata

  OTETE PARE ΛV SU PROKLETE!

  Moguće je zamajavanje penzionera da im neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara i da će penzije biti smanjene. Vlasti i PIO mogu da se ljute koliko hoće, a penzioneri ipak s pravom su obazrivi. Naime, Vučić je otimao penzije na oko 800.000 penzionera od 2014. do 2018. godine i oteo im oko 800 miliona evra, kojim parama spasio Srbiju od bankrotstva, a pomogao lopovima iz njegovog okruženja, a međuvremenu državu je zadužio za dvadeset milijarde evra. Od ti

  Oceni komentar:
  0
  0