PENZIONERI: Zahtevi za nove zdravstvene kartice na više punktova u gradu

PENZIONERI: Zahtevi za nove zdravstvene kartice na više punktova u gradu

Zbog velikih gužve koje postoje zbog zamene zdravstvenih knjižica, grad Novi Sad je omogućio penzionerima da na novih 17 lokacija mogu da podnesu zahteve za zamenu starih zdravstvenih knjižica elektronskim karticama zdravstvenog osiguranja.

Za penzionere Grad Novi Sad u saradnji sa Udruženjem penzionera Grada Novog Sada i Gerontološkim centrom, kao i sa pojedinim mesnim zajednicama, organizuje podnošenje zahteva za zamenu starih zdravstvenih isprava za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja putem portala eUprava na 17 lokacija.

Unošenje zahteva će se obavljati do 31. decembra ove godine, svakog radnog dana od 8 do 12 časova.

Važeća zdravstvena knjižica je jedini dokument koji penzioneri treba da ponesu sa sobom, a na mestu unosa zahteva, po unetom zahtevu dobiće instrukcije za uplatu troška izdavanja zdravstvene kartice i troška dostave zdravstvene kartice, ukoliko se u zahtevu odluče za dostavu kartice na odabranu adresu.

Osiguranici-penzioneri koji su pre podnošenja zahteva za zamenu zdravstvene knjižice izvršili uplatu troška izdavanja zdravstvene kartice (400,00 dinara), zahtev za zamenu zdravstvene knjižice podnose u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, Žitni trg br. 1.

Penzioneri iz Novog Sada koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja, to i dalje mogu da urade na šalterima filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, Ulica Žitni trg br. 1, a osiguranici koji koriste računar i internet to mogu učiniti iz svog doma putem Nacionalnog portala eUprava (http://www.euprava.gov.rs).

Lokacije za podnošenje zahteva za zamenu starih zdravstvenih isprava za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja putem portala eUprava su:

Udruženje penzionera Grada Novog Sada, Ulica Poštanska br. 3
Gerontološki centar „Novi Sad“, Klub za starija i odrasla lica, Bulevar Slobodana Jovanovića br. 29
MZ „Ivo Andrić“, Ulica Banović Strahinje br. 20
MZ „Klisa“, Ulica Savska br. 27
MZ „Bukovac“
MZ „Sremska Kamenica“
MZ „Stari Ledinci“
MZ „Kać“
MZ „Budisava“
MZ „Kovilj“
MZ „Rumenka“
MZ „Kisač“
MZ „Stepanovićevo“
MZ „Veternik“
MZ „Futog“
MZ „Begeč“
MZ „Čenej“.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan