PERECE, PIVO I KOBASICE: Duh "Oktoberfesta" od 12. do 15. oktobra u kafeu "Makijato – Liman" (FOTO)

PERECE, PIVO I KOBASICE: Duh "Oktoberfesta" od 12. do 15. oktobra u kafeu "Makijato – Liman" (FOTO)

Duh Bavarske, Minhena i "Oktoberfesta" imaće priliku da osete i Novosađani – od 12. do 15. oktobra u kafeu "Makijato – Liman".

Za to su se pobrinuli supružnici Frank Klem i Suzana Pešić, koji su se posle dvadesetak godina bavljenja ugostiteljstvom u Nemačkoj, od pre nepune dve godine naselili u Novom Sadu kada su počeli da vode posao u pomenutom lokalu.

- Frank je kao rođeni Nemac predložio da atmosferu “Oktoberfesta” pokušamo da preselimo u ovdašnje okruženje – kaže Suzana.

- Verujem da smo ideju dobro razradili, a u konsultacijama sa našom stalnom klijentelom uverili smo se da ćemo svima priuštiti četiri dana dobre zabave – dodaje ona.


Prema Suzaninim rečima, sledeće sedmice, od četvrtka do nedelje, delić prepoznatljive atmosfere čuvene manifestacije ovde će moći da se oseti od 16 časova, s tim što će četvrtkom i nedeljom, kako propisi o radnom vremenu nalažu, program trajati do 23 sata, dok će se u petak i subotu zabava završavati u ponoć.

- Naše osoblje biće odeveno u autentičnu bavarsku nošnju, takozvane “trihten” (muške) i “drndel” (ženske) kombinezone – kaže Suzana.

- Služićemo bavarske perece, četiri vrste kobasica poznatog austrijskog proizvođača, uz točeno domaće i strano pivo. Za tu priliku obezbedili smo specijalne polulitarske i litarske krigle. Što se muzike tiče, biće u dobro poznatom zvuku, mahom pop i rok domaći i strani hitovi, tako da će dobar provod i zabava biti zagarantovani – kaže na kraju vlasnica "Makijata – Liman".

Inače, u ulozi promotera ove manifestacije našao se i Aleksandar Đurković Drakac, legendarni novosadski konobar i naša Gradska faca, koji je pozvao sugrađane da dođu i osete dah "Oktoberfesta" u limanskom "Makijatu" – odeven u tradicionalnu bavarsku narodnu nošnju.


Opširnije informacije o ovom četvorodnevnom događaju zainteresovani mogu da dobiju na internet stranici kafea.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan