Pešačke ture Novim naseljem od 25. maja do 8. juna!

Pešačke ture Novim naseljem od 25. maja do 8. juna!

U periodu od 25. maja do 8. juna održaće se novi projekat "Novo kulturno nasleđe". U pitanju su tri šetnje po Novom naselju koje za cilj imaju da prikažu priče iz našeg komšiluka, ali i da podstaknu građane Novog Sada da se uključe u diskusiju i daju svoju viziju Novog naselja.

Šetnje organizuje Novo kulturno naselje, a u okviru projekta "Šetnje kroz nasleđe" koji je pokrenula fondacija "Novi Sad 2021 ‒ Evropska prestonica kulture".

Prva šetnja pod nazivom "Prvo Ćumez, onda Paradajz" održaće se 25. maja u 17 časova, a kreće se sa livade preko puta škole "Milan Petrović", na prostoru budućeg Kulturnog centra (Bate Brkića 34).

Na svakoj turi učesnici će dobiti odgovore na pitanja kako se Novo naselje razvijalo urbanistički i kulturno, koja su to popularna mesta okupljanja, kako je izgledalo odrastanje u ovom delu grada za uspešne sportiste, a kako za muzičare, kako vidimo Novo naselje u budućnosti, i još mnogo toga. Na svakoj turi biće više govornika.

Za šetnju nije potrebna nikakva prijava, samo da izađete i saznajte više o ovom kraju!

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu dunav EPS novosađani matična knjiga rođenih RHMZ vremenska prognoza novi sad servisne informacije bez struje radosne vesti sahrane jkp lisje bebe isključenja struje raspored sahrana novi sad štrand horoskopski znaci betanija gradsko groblje novosadsko porodilište novorođenčad porodilište jkp novosadska toplana Miloš Vučević elektrovojvodina bez vode JGSP "Novi Sad" almaško groblje horoskop servisne informacije novi sad