Pet dobrih razloga da vaše dete trenira hokej na ledu

Pet dobrih razloga da vaše dete trenira hokej na ledu

Brojni su razlozi koji ovaj sport čine idealnim za mališane – od zdravstvenih do društvenih. Mi smo se u ovom tekstu fokusirali na one najosnovnije.

It’s COOL!
Hokej na ledu je u trendu! Deca uživaju u prilikama da isprobaju svoje veštine u uzbudljivom sportu kao i da nauče čitav niz raznovrsnih novih veština. Osim toga, hokejaška oprema – sa štitnicima, kacigom i štapom – klincima je totalno kul.


To je timski sport
Ništa nije bolje nego biti deo tima. Hokej na ledu je odlična prilika za sklapanje prijateljstava kroz učenje o timskom radu, poverenju i odgovornosti – kvalitete koji će trajati ceo život.

Hokej je siguran sport
Reč je o amaterskoj igri hokeja na ledu – kontakti telom nisu dozvoljeni na početničkom nivou. Igrači  nose zaštitnu opremu, tako da se povrede vrlo retko dešavaju.


Kultura porodične podrške
Hokej na ledu je zabavan i za gledaoce. Pored toga, pruža bezbroj prilika za upoznavanje i druženje s novim ljudima. To je sport u kom može uživati cela porodica – gledanjem ili igranjem.

Hokej je zdrav sport
Deci koja imaju problema s disajnim organima, posebno sa astmom, klizanje se preporučuje kao deo terapije. Ovaj sport razvija bukvalno sve mišiće tela, poboljšava koordinaciju i ravnotežu, povećava pažnju, i vrlo je značajan za socijalizaciju. 

Kad treba početi sa bavljenjem ovim sportom?

Kod većine sportova važi pravilo da je najbolje da dete počne da se bavi sportom i zmeđu šeste i desete godine života. U tom razdoblju dete jako brzo u svaja fine i složene pokrete. Klizanja i plivanja što se tiče, mišljenje stručnjaka je da deca mogu da se u ključe u trenažni proces  – prvenstveno kroz igru – i sa 4 godine.
 

"NS STARS" PRIMA NOVE ČLANOVE: Svi koji su zainteresovani da treniraju u Školi hokeja "NS Stars", ili, naprosto, žele da saznaju osnovne informacije u vezi s treninzima, cenom, opremom, mogu kontaktirati gospodina Rodoljuba Popovića na broj telefona 064 11 48 484, ili se informisati na Fejsbuk profilu Škole.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad jkp lisje novosadsko porodilište Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina Spens servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad Vreme u Novom Sadu betanija novosađani servisne informacije novi sad bez vode bez struje bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija RHMZ novi sad Elektrodistribucija Novi Sad sahrane gradsko groblje vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad isključenja struje Hitna pomoć isključenje vode sremski karlovci