Pet dobrih razloga da vaše dete trenira hokej na ledu

Pet dobrih razloga da vaše dete trenira hokej na ledu

Brojni su razlozi koji ovaj sport čine idealnim za mališane – od zdravstvenih do društvenih. Mi smo se u ovom tekstu fokusirali na one najosnovnije.

It’s COOL!
Hokej na ledu je u trendu! Deca uživaju u prilikama da isprobaju svoje veštine u uzbudljivom sportu kao i da nauče čitav niz raznovrsnih novih veština. Osim toga, hokejaška oprema – sa štitnicima, kacigom i štapom – klincima je totalno kul.


To je timski sport
Ništa nije bolje nego biti deo tima. Hokej na ledu je odlična prilika za sklapanje prijateljstava kroz učenje o timskom radu, poverenju i odgovornosti – kvalitete koji će trajati ceo život.

Hokej je siguran sport
Reč je o amaterskoj igri hokeja na ledu – kontakti telom nisu dozvoljeni na početničkom nivou. Igrači  nose zaštitnu opremu, tako da se povrede vrlo retko dešavaju.


Kultura porodične podrške
Hokej na ledu je zabavan i za gledaoce. Pored toga, pruža bezbroj prilika za upoznavanje i druženje s novim ljudima. To je sport u kom može uživati cela porodica – gledanjem ili igranjem.

Hokej je zdrav sport
Deci koja imaju problema s disajnim organima, posebno sa astmom, klizanje se preporučuje kao deo terapije. Ovaj sport razvija bukvalno sve mišiće tela, poboljšava koordinaciju i ravnotežu, povećava pažnju, i vrlo je značajan za socijalizaciju. 

Kad treba početi sa bavljenjem ovim sportom?

Kod većine sportova važi pravilo da je najbolje da dete počne da se bavi sportom i zmeđu šeste i desete godine života. U tom razdoblju dete jako brzo u svaja fine i složene pokrete. Klizanja i plivanja što se tiče, mišljenje stručnjaka je da deca mogu da se u ključe u trenažni proces  – prvenstveno kroz igru – i sa 4 godine.
 

"NS STARS" PRIMA NOVE ČLANOVE: Svi koji su zainteresovani da treniraju u Školi hokeja "NS Stars", ili, naprosto, žele da saznaju osnovne informacije u vezi s treninzima, cenom, opremom, mogu kontaktirati gospodina Rodoljuba Popovića na broj telefona 064 11 48 484, ili se informisati na Fejsbuk profilu Škole.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani horoskop betanija Spens Vreme u Novom Sadu Vreme u Srbiji zdravlje horoskopski znaci novorođenčad bez vode novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija epidemija gripa isključenje grejanja novosadska policija vremenska prognoza novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina vremenska prognoza isključenje vode Isključenje struje bebe bez struje bez grejanja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo