Pet godina od tragedije u "Kontrastu"

Pet godina od tragedije u "Kontrastu"

Roditelji i prijatelji poginulih u novosadskom klubu "Kontrast" obeležili su danas petu godišnjicu tragičnog događaja i položili cveće ispred diskoteke gde je prošle godine postavljen spomenik.

Spomenik je simboličnog naziva "Stepenice do kojih se ne može", koji je delo Novosađanke Ivane Sovilj i predstavlja protivpožarne stepenice kojima se ne može proći, piše "Blic".

Tog 1. aprila u ranim jutarnjim satima izbio je požar kod bine u diskoteci koji se proširio i u kojem su tragično stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović i Milena Dalmacija.

Na spomeniku je ploča sa imenima poginulih, sem Mileninog, čiji roditelji nisu dali dozvolu za to.

- Svake godine nam je sve gore, jer tužilaštvo ne radi posao kako treba. Od 2012. godine pokrenuto je 17 krivičnih prijava, a čak deset ih je odbijeno – kaže Branko Miladinović otac Tamare koja je stradala u "Kontrastu" uz napomenu da su roditelji pokrenuli čak 14 krivičnih prijava.

- Mi smo sve učinili i podneli krivične prijave koje dođu do tužilaštva, ali dalje je svaki put uzaludan. Slali smo prigovore Ministarstvu pravde, takođe uzalud – rekao je Miladinović za "Blic".

Kako je naglasio roditelji tragično nastradalih neće odustati bez obzira na odluke tužilaštva, a upravo zbog toga je Udruženje građana "Istina – Tamarini zakoni"  predložilo da se osnuje regulaciono telo koje bi kontrolisalo rad pravosuđa. Miladinović se uzda da će Skupština Srbije doneti pozitivnu odluku, zbog kako kaže generacija koje dolaze.

- Obećao sam Tamari na grobu, da će svi koji su krivi biti pred sudom. Svaka odluka suda nas lomi, ali nam ujedno daje snagu da idemo dalje – rekao je Miladinović uz napomenu da se presude ne donose u ime naroda, a da su tužioce i sudije podobni jedni drugima.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan