Peticija protiv smanjenja subvencija za vrtiće

Peticija protiv smanjenja subvencija za vrtiće

Povodom objave u Službenom glasniku, da će subvencije boravka dece u privatnim vrtićima za jun, jul i avgust biti prepolovljene, održan je sastanak saveta roditelja privatnih vrtića Novog Sada. Na sastanku je odlučeno da će prikupljene peticije protiv smanjivanja subvencija za jul i avgust, biti predate sledećeg utorka u Gradsku kuću.

Roditelji dece koja pohađaju privatne vrtiće, zajedničkom akcijom za pet dana prikupili su oko 7.500 potpisa Novosađana, kojim negoduju smanjivanje subvencija za boravak dece u privatnim vrtićima i ukidanje subvencija za predškolce za jul i avgust. Potpisane peticije objedinjene su na zajedničkom sastanku, prenosi RTV.

- Peticiju smo organizovali da bi se izjednačili svi, sva deca ovoga grada bila ista. To je osnovni cilj zbog kojeg su se svi roditelji ovde okupili - rekao je za RTV Petar Horvat jedan od roditelja.

- Ono što roditeljima jeste ostalo nejasno to je da li se to odnosi na 50 odsto iznosa po detetu, ili se ukupan budžet grada smanjuje za subvencije 50 odsto - kaže Milica Okiljević Ćućuz, predstavnice Saveta roditelja "Male škole".

Iz Gradske kuće navode da su subvencije za jul i avgust smanjene za 50 odsto, jer je i znatno manji broj dece koja u tim mesecima pohađaju vrtiće, što ne znači da će oni koji su upisani u privatni vrtić uz subvenciju grada, biti za tu subvenciju uskraćeni. Ove godine, obezbeđeno je više od 2.000 mesta u vrtićima, prenosi RTV.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan