Petnica sve popularnija među mladima

Petnica sve popularnija među mladima

Sve je više institucija iz regiona i sveta koje žele bliže da se upoznaju sa radom Petnice, saopšteno je iz te istraživačke stanice.

Ovog vikenda Petnica će biti domaćin grupi od pedeset učenika i profesora iz srednjih škola iz Hrvatske, uglavnom iz Slavonske Požege i okoline.

Za učenike je osmišljen program tako da prati zahteve školskog programa. Za to vreme nastavnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim aspektima rada sa talentima u Petnici, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac projekta u Petnici Nikola Božić kaže da je stanica prošle godine ugostila tim stručnjaka za rad sa talentima iz Tel Aviva u Izraelu.

"Imali smo goste iz Nemačke, Rusije i SAD koji su želeli da se upoznaju sa programskim sadržajima koje organizujemo u Istraživačkoj stanici. Očigledno je da nakon 34 godine uspešnog rada sada i u svetu prepoznaju naš kvalitet", rekao je on.

Istraživačka stanica Petnica je ove nedelje bila pravi međunarodni centar za dodatno obrazovanje. Škole iz Slovenije i Hrvatske su na dodatnu naučnu edukaciju dovele svoje učenike i nastavnike, kako bi koristeći svetske uslove u Petnici uhvatili trend sa modernim obrazovanjem.

Paralelno sa ovim posetama u Petnici već uveliko traju zimski obrazovni programi za srednjoškolce koji su dodatno motivisani za rad u oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Tokom 2016. godine se očekuje da će kroz različite programe u ovoj srpskoj prestižnoj instituciji proći preko 2000 učenika i studenata, saopšteno je iz Petnice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje gradsko groblje sahrana Vreme u Novom Sadu bez vode horoskop servisne informacije matičar novi sad sahrane Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija horoskopski znaci isključenja struje RHMZ novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode bebe bez struje raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad servisne informacije novi sad elektrovojvodina raspored sahrana novi sad jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novosađani