Petnica sve popularnija među mladima

Petnica sve popularnija među mladima

Sve je više institucija iz regiona i sveta koje žele bliže da se upoznaju sa radom Petnice, saopšteno je iz te istraživačke stanice.

Ovog vikenda Petnica će biti domaćin grupi od pedeset učenika i profesora iz srednjih škola iz Hrvatske, uglavnom iz Slavonske Požege i okoline.

Za učenike je osmišljen program tako da prati zahteve školskog programa. Za to vreme nastavnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim aspektima rada sa talentima u Petnici, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac projekta u Petnici Nikola Božić kaže da je stanica prošle godine ugostila tim stručnjaka za rad sa talentima iz Tel Aviva u Izraelu.

"Imali smo goste iz Nemačke, Rusije i SAD koji su želeli da se upoznaju sa programskim sadržajima koje organizujemo u Istraživačkoj stanici. Očigledno je da nakon 34 godine uspešnog rada sada i u svetu prepoznaju naš kvalitet", rekao je on.

Istraživačka stanica Petnica je ove nedelje bila pravi međunarodni centar za dodatno obrazovanje. Škole iz Slovenije i Hrvatske su na dodatnu naučnu edukaciju dovele svoje učenike i nastavnike, kako bi koristeći svetske uslove u Petnici uhvatili trend sa modernim obrazovanjem.

Paralelno sa ovim posetama u Petnici već uveliko traju zimski obrazovni programi za srednjoškolce koji su dodatno motivisani za rad u oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Tokom 2016. godine se očekuje da će kroz različite programe u ovoj srpskoj prestižnoj instituciji proći preko 2000 učenika i studenata, saopšteno je iz Petnice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad Spens betanija novosadska policija bez struje promenada novosadsko porodilište matičar novi sad bebe raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad elektrovojvodina sahrane novi sad isključenje vode KCV šoping centar promenada jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad klisa JGSP "Novi Sad" klinički centar vojvodine isključenja struje novosađani bez vode novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije jkp lisje