Peto izdanje festivala "Poezika" 9. i 10. juna u KCNS

Peto izdanje festivala "Poezika" 9. i 10. juna u KCNS

U petoj godini postojanja, povodom svog prvog malog jubileja, festival Poezika, koji promoviše umetnost pevanog stiha u Novom Sadu predstavlja umetnike čija poezija i muzika poslednjih godina menjaju region nabolje, baš kao i festival Poezika. Svi događaji biće održani 9. i 10. juna u Kulturnom centru Novog Sada i ulazak je besplatan.

Organizatori pozivaju da i ove godine tragate za odgovorima koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost. U tome će pomoći pesnici i muzičari Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans.

U okviru programa nastupiće i sastav Stray Dogg koji je postao omiljeni bend publike u regionu poslednjih godina. Moći ćete da vidite film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu. Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, provešće vas kroz magični svet pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.

Ove godine program će uveličati i muzičar i producent Chris Eckman, frontmen grupe TheWalkabouts i suvlasnik izdavačke kuće Glitterbeat Records, koji tri godine za redom dobija prestižnu internacionalnu nagradu Womex za najbolju izdavačku kuću. Chris će na radionici otkriti tajne zanata muzičke produkcije i zainteresovane uputiti koji su koraci do dobrog izdavača i svetske prepoznatljivosti.

Naravno, i ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti posebnih aktera koji se biraju putem konkursa. Njihovi koncerti otvaraju festivalske večeri, a u utorak, 6. juna, biće objavljeno ko su pobednici konkursa.

Svi programi festivala "Poezika" su besplatni, a satnicu možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu sahrane servisne informacije novi sad radosne vesti horoskopski znaci novorođenčad porodilište jkp lisje dunav betanija bez vode matična knjiga rođenih bez struje Novosadska toplana servisne informacije almaško groblje bebe gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad isključenja struje Miloš Vučević horoskop telep elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ gradsko groblje EPS jkp novosadska toplana