PETROVARADIN: Besplatan sport u školi umesto sedenja pred kompjuterom (FOTO)

PETROVARADIN: Besplatan sport u školi umesto sedenja pred kompjuterom (FOTO)

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je prezentaciji džudo borilačke veštine, kao i korektivne gimnastike za decu nižih razreda u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu.

Povod ovo poseti bila je uspešna realizacija besplatnih džudo treninga za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja traje već tri godine, u organizaciji džudo i sambo kluba "Borac", a obeleženo je i godinu dana od uvođenja korektivne gimnastike za decu nižih razreda. U pitanju je još jedna aktivnost u nizu koja se sprovodi kao nastavak akcije koju je inicirao Grad Novi Sad, a koja ima za cilj da se osnovci u Novom Sadu besplatno bave sportom.- Svi zajedno smo proteklih godina, odnosno tri godine, koliko traje realizacija programa "džudo kao besplatni školski sport" i godinu dana od kad je uvedena "korektivna gimnastika", uradili mnogo za decu Petrovaradina. Zaslužni za realizaciju ovog programa su svakako članovi uprave škole "Jovan Dučić", Džudo i sambo kluba "Borac", kao i MZ "Petrovaradin". Kako smo i najavili prošle godine, uslovi za realizaciju treninga džudo i sambo klub "Borac" su znatno poboljšani čime smo pokazali da sa jedne strane Grad poklanja veliku pažnju najmlađima, a sa druge strane stimuliše sportske klubove da se uključe u ovakav vid programa - besplatan školski sport. Posebno mi je zadovoljstvo da naglasim i postignute rezultate malih džudista i to nakon samo godinu ili dve bavljenja ovim sportom. Oni su osvojili nekoliko medalja na takmičenjima, i to ne samo u okviru školskog prvenstva Srbije, već i zvaničnih regionalnih i državnih prvenstava Srbije kako u džudou, tako i u sambo sportu – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

 Nakon zvaničnog dela otvaranja manifestacije, usledila je prezentacija džudo sporta u izvođenju takmičara džudo i sambo kluba "Borac" i kratak prikaz koreografija korektivne gimnastike najmlađih školaraca. Direktorka OŠ "Jovan Dučić" Ružica Pavlović istakla je da je ta škola među prvima u gradu koja je realizovala sekcije besplatnog sporta za sve učenike i to iz mini rukometa, odbojke, šaha, ritmičke sekcije i besplatne sekcije borilačkih veština – džudo sporta. Ona je naglasila da je cilj da se deci omogući da se bave besplatnim sportom, kako bi se sklonili od negativnih uticaja ulice i preteranog korišćenja kompjutera, a sve to bez opterećivanja budžeta roditelja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije almaško groblje RHMZ bebe havarija na vodovodu dunav EPS gradsko groblje novosađani sahrane JGSP "Novi Sad" centralno groblje u Futogu novosadsko porodilište bez vode štrand jkp novosadska toplana elektrovojvodina matična knjiga rođenih isključenja struje porodilište betanija radosne vesti horoskop raspored sahrana i ispraćaja bez struje servisne informacije novi sad horoskopski znaci raspored sahrana novi sad novorođenčad jkp lisje