PETROVARADIN: Grad podelio pomoć socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

PETROVARADIN: Grad podelio pomoć socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

U okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva, u gradskoj organizaciju Crvenog krsta u Petrovaradinu podeljena je pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Crveni krst izvršio je nabavku 1.200 prehrambenih paketa, 1.200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

- Jedan od osnovnih ciljeva Crvenog krsta je briga o čoveku, a jedan od zadataka je i ublažavanje ljudske patnje. Tradicionalno, već 11 godina, Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu obezbeđuje pomoć za socijalno najugroženije porodice. Grad finansira i rad Narodne kuhinje od 1993. godine, gde se svakodnevno priprema 600 kuvanih obroka i 800 lanč paketa. Tu su i razni drugi programi, kao što je oporavak na moru za najmlađe sugrađane iz socijalno ugroženih porodica, ali i programi za najugroženije penzionere – istakao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić.


- Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku, a kada je u pitanju realizacija programa iz oblasti socijalne i dečije zaštite, posebno se ističe saradnja sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta. Jedan od tih programa je vezan za direktno ublažavanje siromaštva za koji je iz budžeta izdvojeno oko šest miliona dinara, a pomoć je namenjena za 2.500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada – rekao je tom prilikom Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu.


Izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan