PETROVARADIN: Održana prezentacija besplatnog školskog sporta (FOTO)

PETROVARADIN: Održana prezentacija besplatnog školskog sporta (FOTO)

U školi "Jovan Dučić" održana prezentacija džudo borilačke veštine za osnovce.

Povod ovog okupljanja bila je realizacija besplatnih džudo treninga za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja traje dve godine, u organizaciji džudo i sambo kluba "Borac". Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, to je još jedna aktivnost u nizu koja se sprovodi kao nastavak akcije koju je inicirao Grad Novi Sad, a koja ima za cilj prevenciju i suzbijanje nasilja u osnovnim školama, kao i to da se osnovci u Novom Sadu besplatno bave sportom.

Direktor OŠ "Jovan Dučić" Ružica Pavlović istakla je da je ta škola među prvima u gradu koja je realizovala sekcije besplatnog sporta za sve učenike.

- Od 2013. godine naši učenici su imali mogućnost da se bave raznim sportovima besplatno, kao što su mini-rukomet, odbojka, šah, ritmička gimnastika i džudo. Vlada veliko zadovoljstvo među učenicima, zaposlenima i roditeljima, jer opšte je poznato koliko je danas skupo baviti se sportom, a našoj deci, kojih ima 900 u ovoj školi, je to omogućeno da čine besplatno. Cilj, koji smo imali zajedno sa Gradom, je bio da decu sklonimo sa ulice, da ih odvojimo od kompjutera i da svakom detetu na osnovu njihovih sklonosti i interesovanja omogućimo da se bave baš onim sportom kojim ona žele da se bave – rekla je Ružica Pavlović.


Prezentaciji je prisustvovao i Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, koji je tom prilikom izjavio:

- Zadovoljstvo mi je što prisustvujem prezentaciji džudo sporta u školi "Jovan Dučić", i prezadovoljan sam onim što su nam učenici te škole danas demonstrirali. U protekle dve godine, koliko traje realizacija programa "Džudo kao besplatni školski sport", svi zajedno smo uradili mnogo toga za decu Petrovaradina. Ono što će biti naš glavni cilj u 2017. godini je da se u svim školama u najvećoj mogućoj meri implementira besplatno treniranje raznih sportova, ali i da se poboljšaju uslovi za realizaciju treninga čime će se interesovanje dece povećavati – rekao je Cvjetićanin.

BESPLATNE SPORTSKE SEKCIJE: Od školske 2013/2014. godine, u saradnji s Gradskom upravom za sport i omladinu i Sportskim društvom "Petrovaradin", organizovane su besplatne sekcije za učenike škole iz mini-rukometa, odbojke, šaha, ritmičke sekcije i besplatne sekcije borilačkih veština – džudo sporta. Od decembra 2015. godine u školi se utorkom i četvrtkom, od 19 do 21 čas, realizuje besplatna aktivnost "Program fizičkog vežbanja za decu od 7 do 14 godina" .

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina isključenja struje bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana isključenje vode horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje nevreme novorođenčad Isključenje struje servisne informacije novi sad novosađani betanija sahrana detelinara novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad sahrane Vreme u Novom Sadu jkp lisje matičar novi sad horoskopski znaci bebe Elektrodistribucija Novi Sad bez struje servisne informacije