PETROVARADIN: Održana prezentacija besplatnog školskog sporta (FOTO)

PETROVARADIN: Održana prezentacija besplatnog školskog sporta (FOTO)

U školi "Jovan Dučić" održana prezentacija džudo borilačke veštine za osnovce.

Povod ovog okupljanja bila je realizacija besplatnih džudo treninga za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja traje dve godine, u organizaciji džudo i sambo kluba "Borac". Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, to je još jedna aktivnost u nizu koja se sprovodi kao nastavak akcije koju je inicirao Grad Novi Sad, a koja ima za cilj prevenciju i suzbijanje nasilja u osnovnim školama, kao i to da se osnovci u Novom Sadu besplatno bave sportom.

Direktor OŠ "Jovan Dučić" Ružica Pavlović istakla je da je ta škola među prvima u gradu koja je realizovala sekcije besplatnog sporta za sve učenike.

- Od 2013. godine naši učenici su imali mogućnost da se bave raznim sportovima besplatno, kao što su mini-rukomet, odbojka, šah, ritmička gimnastika i džudo. Vlada veliko zadovoljstvo među učenicima, zaposlenima i roditeljima, jer opšte je poznato koliko je danas skupo baviti se sportom, a našoj deci, kojih ima 900 u ovoj školi, je to omogućeno da čine besplatno. Cilj, koji smo imali zajedno sa Gradom, je bio da decu sklonimo sa ulice, da ih odvojimo od kompjutera i da svakom detetu na osnovu njihovih sklonosti i interesovanja omogućimo da se bave baš onim sportom kojim ona žele da se bave – rekla je Ružica Pavlović.


Prezentaciji je prisustvovao i Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, koji je tom prilikom izjavio:

- Zadovoljstvo mi je što prisustvujem prezentaciji džudo sporta u školi "Jovan Dučić", i prezadovoljan sam onim što su nam učenici te škole danas demonstrirali. U protekle dve godine, koliko traje realizacija programa "Džudo kao besplatni školski sport", svi zajedno smo uradili mnogo toga za decu Petrovaradina. Ono što će biti naš glavni cilj u 2017. godini je da se u svim školama u najvećoj mogućoj meri implementira besplatno treniranje raznih sportova, ali i da se poboljšaju uslovi za realizaciju treninga čime će se interesovanje dece povećavati – rekao je Cvjetićanin.

BESPLATNE SPORTSKE SEKCIJE: Od školske 2013/2014. godine, u saradnji s Gradskom upravom za sport i omladinu i Sportskim društvom "Petrovaradin", organizovane su besplatne sekcije za učenike škole iz mini-rukometa, odbojke, šaha, ritmičke sekcije i besplatne sekcije borilačkih veština – džudo sporta. Od decembra 2015. godine u školi se utorkom i četvrtkom, od 19 do 21 čas, realizuje besplatna aktivnost "Program fizičkog vežbanja za decu od 7 do 14 godina" .

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad bez grejanja raspored sahrana novi sad elektrovojvodina bez vode isključenje grejanja betanija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop sahrane novi sad horoskopski znaci horoskop novosađani isključenja struje bez struje vremenska prognoza Isključenje struje bebe Hitna pomoć novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode jkp lisje