PETROVARADIN: Počeo međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

PETROVARADIN: Počeo međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

Takmičenje je okupilo učesnice iz Moldavije, Holandije, Grčke, Kipra, Izraela, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Republike Češke, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije.

U Sportskom centru "Petrovaradin" u subotu 1. decembra svečano je otvoren  2. Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Butterfly cup"

Takmičarke, uzrasta od 5 do 17 godina, pozdravio je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Veoma mi je drago što se ovaj turnir, na kojem učestvuje oko 500 gimnastičarki različitih uzrasta iz 13 zemalja, po drugi put održava u našem gradu. Siguran sam da će se kvalitetom i masovnošću izboriti za prepoznatljivost i da će postati tradicionalan, a Grad će ih na tom putu podržati. Uveren sam da ćemo tako, svi zajedno doprineti boljem položaju i promociji  ritmičke gimnastike kao ozbiljne, olimpijske sportske discipline – izjavio je Cvjetićanin.


Organizatorka turnira Diana Gavrilović istakla je da kapaciteti Sportske hale u Petrovaradinu u potpunosti zadovoljavaju potrebe organizovanja velikog sportskog takmičenja, navodi se u saopštenju.

Gavrilović je izrazila zadovoljstvo zbog velikog odziva takmičarki, kao i značajnih trenera, koji su u ovom sportu ostvarili izuzetne rezultate i najavila da će od naredne godine turnir trajati dva dana.

Takmičenje se održava u organizaciji Kluba ritmičke gimnastike "Sat".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan