PETROVARADIN: Podeljena pomoć socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

PETROVARADIN: Podeljena pomoć socijalno ugroženim porodicama (FOTO)

Nastavljena dugogodišnja saradnja Grada i Crvenog krsta.

Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, posetio je zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Ljiljanom Кoković Gradsku organizaciju Crvenog krsta u Petrovaradinu gde je podeljena pomoć socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.


- Nastavljamo dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom na aktivnostima koje omogućavaju pružanje pomoći našim najugroženijim sugrađanima preko brojnih programa iz oblasti socijalne i dečije zaštite. Jedan od tih programa je vezan za direktno ublažavanje siromaštva za koji je iz budžeta izdvojeno oko sedam miliona dinara, a pomoć je namenjena za 2500 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada –
rekao je Tihomir Nikolić.

On je takođe dodao da je od posebnog značaja za Grad Novi Sad da se nesmetano realizuje program za direktno ublažavanje siromaštva, pa su obezbeđena sredstva Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u ukupnom iznosu od 2,7 miliona dinara, kao pomoć za nabavku transportnog viljuškara.


Crveni krst je izvršio nabavku 1.200 prehrambenih paketa, 1.200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

- Crveni krst Novog Sada ima izuzetnu podršku Grada za svoje aktivnosti, pre svega preko Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu i Gradske uprave za zdravstvo. Tradicionalno, krajem novembra deli se pomoć za socijalno najugroženije porodice. Кomisija za socijalni rad Crvenog krsta je primala zahteve od početka oktobra i formirana je lista lista za 2500 najugroženijih porodica koje će dobiti ovaj vid pomoći. Cilj nam je da distribuciju paketa pomoći završimo do kraja decembra. Osim te aktivnosti Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu finansira i programe vezane za narodne kuhinje, preventivni oporavak dece na moru i brige za starije sugrađane. Mi ćemo nastojati da te aktivnosti konstantno unapređujemo i proširujemo – rekao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan