Petrovaradinska tvrđava glavno turističko mesto

Petrovaradinska tvrđava glavno turističko mesto

Gde Novosađani vode svoje goste, šta je za njih turistički simbol i koliko često sami odlaze u obližnja izletišta, samo su neka od pitanja na koja je odgovorilo 1200 ispitanika u istraživanju turističke organizacije grada.

Rezultati ankete pokazali su da im je Petrovaradinska tvrđava na prvom mestu, dok Frušku goru retko posećuju, prenosi RTV.

Novosađani svoje goste najradije vode u obilazak tvrđave i centra grada, na salaše ili šetnju i večeru pored Dunava. Stranci, gosti na proputovanju, dobijaju iste preporuke.

Dvadeset osam odsto ispitanih Frušku goru, međutim, poseti samo jednom godišnje ili uopšte tamo ne ide. Upravo zbog toga, u Turističkoj organizaciji Novog Sada imaju cilj da u narednom periodu realizuju tv serijal o znamenitostima i lepotama tog dela Vojvodine.

Fruška gora je pored prirodnih lepota značajna i po manastirima, vinskim turama, gastronomskoj ponudi, brojnim hotelima koji nude velnes i spa, raznovrsnosti ponude na Fruškoj gori.

A sve to zainteresovani mogu pronaći u publikacijama i mapama u info centrima Turističke organizacije, gde će dobiti i dobre savete šta obići i kako najkvalitetnije provesti vreme u našoj sredini.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan