Petrovaradinska tvrđava: Volonteri uklonili 700 kg divljeg rastinja

Petrovaradinska tvrđava: Volonteri uklonili 700 kg divljeg rastinja

Nakon što su krajem prošle godine završili sa iznošenjem smeća iz podzemnih hodnika, članovi i članice sekcije UGRIP udruženja "3D svet" nastavljaju sa akcijama uređenja Petrovaradinske tvrđave.

Iz organizacije je najavljeno da će se u 2018. godini akcenat stavi na problem divljeg rastinja čije korenje uništava kako nadzemlje, tako i podzemlje tvrđave, ali i na smeće koje se nalazi na obodima utvrđenja.

Prva uspešna akcija realizovana je u subotu 13. januara. Petnaest volontera i volonterki uklonilo je oko 700 kilograma divljeg rastinja sa Linete 12, čije čišćenje je započelo JKP "Gradsko zelenilo".


Akcija je obuhvatila i iznošenje oko 300 kilograma cigala iz podzemlja tvrđave.

Pomoć volonterima pružili su "VIP+ motors", mesara "Tomes d.o.o.", fabrika hrane za životinje "Tenen", "Vojvodina reklam", pab “Tu dogs” i "Barka kafa".


Narednu akciju sekcija UGRIP organizuje u nedelju 21. januara, a svi zainteresovani mogu da se prijave za učešće putem sajta “Volonter.rs”.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Oliver Bubonja

  pre 1884 dana i 5 sati

  Za svaku je pohvalu to što radi Ugrip, ali nije u redu što iza toga ne stoji Grad Novi Sad ili ja ne znam za to. Na žalost vreme radnih akcija je prošlo i sve ima nekog vlasnika, tako da pravno gledano Ugrip radi nelegalno, što može imati neželjene posledice za ljude koji obavljaju jedan posao od opšteg interesa.

  Oceni komentar:
  0
  1