Pijani mladići na Adicama tukli i vređali na nacionalnoj osnovi

Pijani mladići na Adicama tukli i vređali na nacionalnoj osnovi

Trojica pijanih mladića su 1. maja u popodnevnim časovima napali nekoliko ljudi na ulici i u njihovim dvorištima i psovali im "majku albansku", preteći da će im baciti bombu i sve ih proterati, saznaje 021.rs.

Stanovnici ulice Tome Rosandića na Adicama za 021.rs su ispričali da su i nekoliko dana nakon ovog incidenta u šoku, da njihova deca ne mogu da spavaju i da piju lekove za smirenje, jer su doživeli da ih napadaju u domovima, gde mnogi žive od rođenja.

U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da su 1. maja priveli dvojicu mladića starih 23 i jednog starog 21 godinu, koji su, kako se sumnja, pod dejstvom alkohola izazvali incidente na Adicama. Uhapšeni su sprovedeni u tužilaštvo, koje je njihovo delo kvalifikovalo kao nasilničko ponašanje i pušteni su da se brane sa slobode.

Stanovnici Adica koji su se obratili 021.rs su ispričali da se sve dogodilo oko 17:30 časova, kada je ova trojka upala u dvorište jednog stanovnika ulice Tome Rosandića i nakon što su ga pitali "da li je Krajišnik" i njegovog odgovora da je Novosađanin, počeli su da ga tuku i šutiraju. Uz psovke "majke albanske" i pretnje da će mu baciti bombu na kuću i da će ih sve proterati, oni su čoveka tukli i šutirali, a onda su, kada su čuli povike da ga puste na miru, jer su komšije sve videle, krenuli u susedno dvorište.

- Oni su preskočili žičanu ogradu koja deli dvorište do prve susedne kuće gde živi komšija S.S. sa svojom ženom i šestoro dece i krenuli ka njemu. On je bio u dvorištu sa ženom i decom i pokušao je da ih zaštiti. Dok su deca i žena bežali unutra, ova trojica su ga tukla neko vreme. Sve je kratko trajalo, ostavili su ga da leži, iskočili su na ulicu i nasrnuli na automobil - svedoči za 021.rs jedan od građana.

Kako su Adičani naveli, napadači su sve vreme psovali po nacionalnoj osnovi i vikali, a potom su nasrnuli na auto na ulici u kojem su bili muškarac i žena, ali su oni uspeli da pobegnu, pre nego što su ovi stigli do vozila.

- Videlo se da su pijani, ali i tako su bili snažni, jer su to mladići u ranim dvadesetim godinama i nasrtali su na ljude koji su daleko stariji od njih, porodični ljudi. Psovali su sve vreme i pretili da će da proteraju "Albance". Kako im je auto pobegao, bacili su kamen ka kombiju koji je u tom trenutku prolazio ulicom. Razbili su šoferku i vozač je stao. Potom su izvukli čoveka sa mesta suvozača i počeli da ga udaraju. Vozač kombija je dodao gas i počeo da beži. Nastavili su da udaraju suvozača i nastavili dalje niz ulicu gde su nasrnuli na još jednu porodicu, muža, ženu i dete. Navodno su udarili muškarca i devojčicu - kaže za 021.rs jedan od svedoka, dodajući da su trojica mladića nestala i da su od drugih komšija čuli da ih je policija nedaleko odatle uhvatila i privela.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan