PILOT-PROJEKAT: Jednosmenska nastava u 240 osnovnih škola od 1. septembra

PILOT-PROJEKAT: Jednosmenska nastava u 240 osnovnih škola od 1. septembra

Od prvog septembra u 240 škola u celoj Srbiji počeće da se primenjuje koncept jednosmenske nastave. Đaci osnovnih škola će na časove ići samo u jednoj smeni, a ostajaće u školi i posle završetka časova – od 12.30 do 16.30.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je danas novinarima u Beogradu da će od ovog koncepta, koji je predviđen i Strategijom u obrazovanju do 2020. godine koristi imati i đaci, roditelji, ali i nastavnici će biti zaštićeni od toga da postaju tehnološki višak, javlja B92.

- Dobro je za decu, manje su na ulici, manje su izloženi svim rizicima, više će da uče, više znanja će da imaju, to nije dodatni napor za njih, to je drugačiji sistem rada – rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, dobro je i za roditelje, jer će moći da rade puno radno vreme i da ne misle da li su deca gladna, da li su učila, da li su izloženi rizicima...

Ostajanje u školi nakon časova neće biti obaveza ali, kako je rekao ministar, najverovatnije će se svi roditelj odlučiti za to da im dete ostane u školi, a i deci će biti lepo, jer u tom periodu neće imati presiju ocena i učenja, a za dopunski rad za đake osmišljeno je preko 50 sadržaja.

Više o ovom projektu možete pročitati na sajtu b92.net

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Miloš Vučević matična knjiga rođenih novorođenčad servisne informacije bez vode isključenja struje novosadsko porodilište betanija radosne vesti horoskopski znaci štrand vremenska prognoza novi sad bez struje jkp novosadska toplana elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" RHMZ EPS dunav horoskop jkp lisje novosađani raspored sahrana novi sad gradsko groblje sahrane almaško groblje bebe servisne informacije novi sad porodilište havarija na vodovodu