PILOT PROJEKAT: Uvode se barijere na ulazima novosadskih škola

PILOT PROJEKAT: Uvode se barijere na ulazima novosadskih škola

U Skupštini grada predložene mere koje treba da doprinesu poboljšanju stepena bezbednosti u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Članovi Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada preporučiće Gradskoj upravi za obrazovanje da kontaktira sve škole i pribavi informaciju o tome koje škole imaju potrebu za ugradnjom ili popravkom video-nadzora i da na osnovu toga obezbedi sredstva za nabavku potrebnih uređaja.

Na jučerašnjoj sednici, Koordinaciono telo donelo je takođe zaključak da Gradska uprava za obrazovanje od škola pribavi informaciju o tome u kojim školama fizičko-tehničko obezbeđenje nije adekvatno, te da se razmotri rešavanje i tog problema, a od Gradske uprave se očekuje i da pribavi informaciju od škola o potrebi uvođenja sistema ID kartica.

Raspravljajući o Izveštaju tima Koordinacionog tela o izvršenim edukacijama u školama na teritoriji Grada Novog Sada za prvo polugodište školske 2016/17. godine, precizirano je da je u navedenom period tim posetio tri škole, a da su đacima u još tri škole održane tribine na temu vršnjačkog i digitalnog nasilja. Koordinaciono telo podržalo je nastavak edukacija i posete tima školama i u drugom polugodištu.

Zamenik predsednika Koordinacionog tela i oficir za organizaciju, prevenciju i rad policije u lokalnoj zajednici Policijske uprave Novi Sad Dejan Drobnjak najavio je juče da će se, kao pilot projekta, u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" tokom ove godine uvesti fizičke barijere za ulazak u dvorište ove škole.

- U zavisnosti od toga kako se bude pokazao ovaj pilot projekat, nastavićemo sa uvođenjem fizičkih barijera i u drugim školama – objasnio je Drobnjak, dodajući da su ova, kao i druge mere poput video-nadzora i uvođenje ID kartica, mere koje treba da doprinesu poboljšanju stepena bezbednosti.

On je istakao da sistem ID kartice funkcioniše u 23 škole, od kojih je sedam srednjih.

Izvor: Skupština Grada Novog Sada

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan