PIO FOND: Novim osiguranicima penzije samo na tekući račun

PIO FOND: Novim osiguranicima penzije samo na tekući račun

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, počev od 1. januara 2019. godine novim korisnicima i korisnicama isplaćivaće penzije i naknade isključivo na tekući račun.

Ovo se ne odnosi na postojeće penzionere, koji su se već opredelili da primaju penziju na kućnu adresu ili preko šaltera isporučne pošte, navedeno je u saopštenju.

Novi penzioneri i penzionerke, koji će posle 1. januara primiti prvu penziju, potrebno je da filijali Fonda koja sprovodi postupak ostvarivanja prava dostave potvrdu banke u kojoj je otvoren tekući račun ili punomoćje kojim se ovlašćuje lice za prijem penzije, kako bi penzija mogla da im bude uplaćena.

U slučaju da podnosilac zahteva, odnosno budući penzioner, ne dostavi potvrdu banke o tekućem računu, Fond neće vršiti isplatu penzija.

Izvor: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci mup novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad sahrane novi sad MUP Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja bebe RHMZ dnevni horoskop novosađani policija astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop jkp lisje Dom zdravlja raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana betanija bez struje bez vode isključenje vode Dom zdravlja Novi Sad