Pitali smo Novosađanke šta će raditi za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu i dobili neočekivane odgovore

Pitali smo Novosađanke šta će raditi za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu i dobili neočekivane odgovore

Mislili smo da je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu pravi trenutak za jednu ženu da kupi preskupe sandale ili haljinu, da izađe u ludi noćni provod sa drugaricama, ili da upiše neki kurs stranih jezika. Uz to smo verovali da njen partner to neće registrovati zbog fudbalske "groznice" koja će ga "zakovati" ispred televizora kod kuće ili u nekom kafiću sa drugarima.

Ali, izgleda da je 21. vek doneo promene u muško-ženskim odnosima i po pitanju sporta.

Zanimalo nas je kako će žene provoditi vreme dok im muževi prate Svetsko prvenstvo u fudbalu te smo smo na Fejsbuku grupi “Novosađanke” napravio mini anketu na koji način će žene “ubiti vreme” dok im muževi/momci gledaju kako se lopta po travi kotrlja 90 minuta.

Odgovori koje smo dobili, pomalo su čudni, odnosno neočekivani. Sudeći prema odgovorima čini se da među muškarcima u Novom Sadu više nema pravih ljubitelja fudbala.

 

Sve Novosađanke koje su odgovorile izjavile su kako njihovi muževi ne gledaju utakmice, kako ih sport ne zanima, a posebno ne fudbal.  

Dajana M. kaže da u njihovoj porodici, nju ustvari fudbal zanima, pa se zato pita kako će njen muž da ubije vreme dok ona gleda utakmice.

Sličan odgovor smo dobili i od Dragane T.

- Ja gledam i volim fudbal, a moj muž ne, tako da on mora da smisli šta će da radi za to vreme. Mada posao mu je takav da je uglavnom na putu, dok sam ja računala koju ću utakmicu morati da propustim zbog posla – navela je Dragana.

 Sanja P. tvrdi da se u njihovoj kući ne gleda TV uopšte, a posebno ne sport: - Moj muž je štreberski tip, nije rođen za gledanje fudbala, ali zato ja pratim i čekam Tour de France.

Mila K. je dala najsimpatičniji odgovor: "Mogu da se zakunem da ne zna ni da počinje Svetsko prvenstvo".

Melita Š. otkriva kako u njihovoj porodici ona prati fudbal, ali ne i njena jača polovina.

Po ovome se stiče utisak da muškarci ne vole fudbal, bar ne oni čije su se žene oglasile. Bilo je doduše i Novosađanki koje su rekla da im muževi prate sport, bokst, rukomet, tenis, odbojku, ali ne i fudbal.

Bojana J. kaže da njen suprug ne gleda fudbal za razliku od nje, pa se pita da li u grupi “Novosađanke” postoji ijedna žena kojoj će muž propratiti prvenstvo.  

Jovana V. je navela da će njen suprug gledati prvenstvo, ali preko kompa, jer mu je na TV-u to strogo zabranjeno.

Neverovatno, ali istinito i Marija S. navodi da njen suprug ne prati, niti gleda sport, a kako kaže, on nema ni vremena za takve stvari.

Opet, sugrađanka, Tanja P. se pita šta će njen muž raditi, dok ona gleda utakmice i navija za Srbiju.

S druge strane, ima o onih dama doduše malobrojnih koje su rekle da će zajedno sa svojim muževima navijati, kako kod kuće, tako i u društvu.

- Kupim mužu pivo, nama grickalice i zajedo gledamo, iako ja nemam pojma o čemu se radi, ali vidim da je on srećan što gledamo zajedno. Ništa mi drugo nije važno – rekla je Marija M.

Kad Radice je malo drugačija situacija, a ona kaže da nema problema sa fudbalskim prvenstvom, jer je svog supruga “naučila” da zajedno gledaju utakmice.

Žene koje su u manjini odnosno one čiji muževi gledaju fudbalske utakmice tvrde da nemaju problem sa tim.

- Nemam problema sa Svetskim prvenstvom. Dok traje utakmica, sednem igram Path of Exile World of Tanks i svako ima svoju zanimaciju. Padne koja opklada, a ja čekam rezultat da vidim da li sam pukla ili sam na dobitku – otkriva Milica M.

S druge strane, Milica V. Kaže da vodi muža da fudbalsku utakmicu Srbija-Kostarika, a kao dokaz poslala je i sliku da su krenuli na put.

Prema ovim odgovorima koje smo dobili, nameće se pitanje da li možda treba da pravimo vodič “Kako muškarac da ubije vreme dok mu žena gleda fudbal“.

Šalu na stranu, za dame čije muževe i momke jeste zahvatila fudbalska groznica, donosimo nekoliko predloga šta sve mogu da urade dok čekaju kraj Svetskog prvenstva:

Možete da odete u šoping jer je grad pun butika u kojima su sniženja garderobe i do 50 odsto. Takođe ovo je idealno vreme da se posvetite prijateljima i rodbini koju ste zaposlavile zbog kućnih obaveza. Osim toga  možete u nekoj obližnoj teretani da steknete kondiciju i doterate liniju za plažu. Slobodne devojke i žene mogu sa drugaricama da odšetaju do obližnjeg kafića gde se organizovano gledaju prenosi utakmica i možda baš tamo pronađu srodnu dušu.

Autor teksta: Ljiljana Natošević Milovanović  

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dare ns

  pre 1563 dana i 11 sati

  Mame novosadjanke, ovakve odgovore i možeš očekivati od njih...Kakve muškarce to imate, kad ih sport ne zanima?!

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Milos

  pre 1562 dana i 18 sati

  Bravo Dare za komentar, kakve su to sonje koje ne gledaju fudbal! sisice

  Oceni komentar:
  0
  1