PIVNICA "BRKINA MARINA": Novi lokal čuva staro nasleđe Novog Sada (FOTO)

PIVNICA "BRKINA MARINA": Novi lokal čuva staro nasleđe Novog Sada (FOTO)

Na mestu "Brkine Marine" nekada se nalazila kafana "Elita", u kojoj je tridesetih godina prošlog veka prvi put u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu – poslužena kafa. "Elita" je bila prva novosadska kafedžinica, a kompletan poduhvat je osmislio njen vlasnik Žiga Mesei.

Mesei je došao na ideju da u ponudi svoje kafane, pored drugih napitaka i pića, uvrsti i kafu. Damama je posluživana bela, a gospodi crna kafa. Mesei je i prvi u Novom Sadu obezbeđivao jutarnju štampu, organizovao igranje šaha i bilijara, te uveo romsku muziku kojoj je štimung davao uvaženi majstor Deže Kekenji.

Skoro vek kasnije, pivnica "Brkina Marina" nastala je na tom mestu punom nasleđa koje zaslužuje da živi kroz koncept "Brkine Marine", a koji je zasnovan na negovanju tradicije i očuvanju istorijskog nasleđa Novog Sada i Vojvodine.-
Ne zaboravljajući ni današnje vreme, sigurni smo da će gosti pivnice moći odabrati nešto po svojoj meri iz ponude koju "Brkina Marina" ima kažu u ovom novootvorenom gradskom lokalu.

"Bir bar" (beer bar) ima širok izbor piva ali i drugih pića, dok ponuda kuhinje neće izneveriti ni najizbirljivije sladokusce.


U pivnici "Brkina Marina" veruju da će dodatno ojačati gastronomsku ponudu i kulturno-zabavni program Novog Sada i postati nezaobilazna tačka na mapi regije.

Želja im je da budu mesto na koje će rado dolaziti sve generacije, i uz njihovu raznovrsnu kulinarsku ponudu i redovan scenski repertoar uživati u kompletnom ugođaju i ambijentu.

 


Pivnica "Brkina Marina" nalazi se na Trgu mladenaca broj 4, a broj za rezervacije je 063 75 74 251.

 


PR tekst

Oceni vest:
9
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan