PKS: Nema logike u merama Kriznog štaba, bioskopi pred gašenjem

PKS: Nema logike u merama Kriznog štaba, bioskopi pred gašenjem

Prema poslednjim merama Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena koje se odnose na poslednji vikend u februaru. Donete mere ograničavaju radno vreme bioskopa, muzeja i galerija do 14 sati tokom vikenda, a od ove mere izuzeta su samo pozorišta čime je zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji, stoji u saopštenju predsednika sekcije distributera u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Nebojša Ćetković koji je ujedno i direktor "Art Vista" dalje navodi da se bioskopi  vrlo odgovorno ponašaju od kako su propisane sve epidemiološke mere protiv korona virusa i skoro šest meseci nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, poštovali su sve donete mere Kriznog štaba.

U svetu i kod nas, kroz razna istraživanja, dokazano je da su bioskopi jedno od najbezbednijih mesta. Ono što najviše smeta, što u trenucima kada se bioskopi bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama, jeste da logika i razumevanje u donošenju mera Kriznog štaba više ne postoji, jer niko ne može da objasni u čemu se razlikuju bioskopi i pozorišta u donošenju ovakvih mera koje se odnose na poslednji vikend u februaru. Već dugo vremena, bioskopi ne nailaze na razumevanje u Kriznom štabu. Ono što je nejasno u ovim odlukama i za šta ne dobijamo jasno objašnjenje, jeste zbog čega je bezbednija projekcija koja počinje u 19 časova, a nije bezbedna projekcija koja bi počinjala u 21 ili 22 sata – kaže se u saopštenju.

Na kraju saopštenja stoji da se bioskopska publika potpuno isto ponaša bez obzira u koje vreme gleda film jer bioskop nije noćni klub i da bioskopima skraćenje vremena značajno utiče na prihode koji su u ovom trenutku ionako mizerni i nedovoljni za ekonomski samoodrživo funkcionisanje. Ćetković smatra da ovakvim nelogičnim donošenjem mera, bioskopi neće preživeti poslednje udarce, te stoga mole odgovorne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka kako bi ova industrija u koju je prethodnih godina uloženo mnogo sredstava preživela.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa Ladacki

  pre 1139 dana i 19 sati

  Kakva drzava- takve i odluke.... blesave

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Pravi znalac filmova

  pre 1139 dana i 18 sati

  S obzirom da isti ti bioskopi, jednako kao i urednici filmova po veeeelkim i moooćnim televizijama - pojma nemaju, dobro je što se gase bioskopi.
  Jadni gledaoci današnjice, kad uđu, i ne znaju čemu su sve izloženi.
  Ukratko, emitovanje zla, ili nečeg što je nepregledano i olako unešeno, samo zato što je neko sa zapada obalavio da je to hit - je po meni delo protiv naroda.
  Ako nam se dešavaju loše stvari u državi, a svi gledaju loše filmove, onda neka veza tu postoji.
  Vrlo često odgovorni ni ne gledaju šta kupuju, već samo potpišu nečiju preporuku.
  Lično, i dan danas gledam i kradem filmove iz prošlog veka, koji su veoma kvalitetni.
  Većinu njih do sada nisam gledao, te sam iznenađen kvalitetom.
  Dok se vi osvestite, moguće je da ću ih videti sve.
  Normalan film, u normalnim bojama, porodična drama, akcija ili triler koji to jeste, ne mogu da se porede sa današnjim smećem koje NAMERNO snima Holivud.
  Filmove koje možete kupiti za šta ja znam 200$ vi ne uzimate, a koji bi razveselili i ulepšali život svim gledaocima.
  Umesto toga vi uzimate filmove sa drmanjem kamere (jer drogirani ili pijani kamermani danas više i ne znaju šta je to mirna kamera). Uzimate tamnozelene satanističke filmove u kome je uvek tema da neko nekog muči, tuče ili ubija.
  Pa to nazovete akcijom.
  Ili uzmete film u kome preovlađuje žuta oker boja, ne nije to umetnički trend.
  Psiholozi su dokazali da ta boja podstiče depresije i psihoze.
  Pa je Holivud odmah pojurio da tako snima.
  A gde su sve današnje tehnike ubacivanja frejma u jedan od 60frm kako se film emituje,
  kako bi se mozak programirao?
  Pa onda drug druga ubode i ne zna zbog čega je to uradio.
  Ne, vama je samo dolar važan.
  E, pa gospodo koji bi da zarađujete na emitovanju, skraćeno zla, u ovom zlom vremenu - dobro je što zatvarate!
  Da li ste uopšte svesni, koliko građana Srbije plaća Netflix, i pored toga što ni oni nisu cvećke, i pored toga što nemaju srpski prevod, te su kao kupci poniženi, i pored svega.
  Garantujem vam propast i televizija i kablovskih operatera, sve će to pobiti smart televizori i internet.
  Šta će mi bilo čija kablovska, kada mogu direktno da radim sa svetskom ponudom i ja biram kvalitet - a ne neki tamo NAZOVI urednik sa nekom diplomom?
  Nabijte te vaše diplome i znanje o filmovima 19, 20 i 21-og veka, znate već gde.
  Sram da bude sve i jednog filmskog urednika, kakvo zlo nanosite dušama naših građana!

  Oceni komentar:
  5
  4