PKV nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti Vojvodine

PKV nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti Vojvodine

Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti AP Vojvodine za 2018. godinu

Privredna komora Vojvodine (PKV) juče je u hotelu „Šeraton“ u Novom Sadu po 27. put dodelila tradicionalna priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti – „Kapija uspeha“ i Plaketa za kvalitet usluga u 2018. godini.

Za 2018. godinu, dobitnici "Kapije uspeha", kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga su – hotel „Šeraton“, Novi Sad u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam, Hotel "Premijer Akva", Vrdnik u kategoriji hotela za zdravstveni, velnes i spa turizama, "Vinarija Šijački", Banoštor u kategoriji vinarija, "Salaš 137", Čenej u kategoriji restorana domaće kuhinje, "Čarda Andrić", Sombor u kategoriji čardi, turistička agencija "Panakomp – zemlja čuda", Novi Sad u kategoriji turističkih agencija, turistička agencija "Magelan travel", Novi Sad u kategoriji turističkih agencija.

Dobitnici Plaketa za kvalitet usluga u 2018. godini su ugostiteljsko-turistički objekat "Bački dvor", Vajska u kategoriji restorana sa prenoćištem; restoran "Etno kuća Dinar", Vršac u kategoriji restorana; Vinarija "Akuminkum", Stari Slankamen – u kategoriji butik vinarije; "Kongresni centar Master Novosadskog sajma", Novi Sad – u kategoriji objekta za kongresni turizam; lovačka kuća "4 jelena", Kać – u kategoriji lovačkih kuća; Ugostiteljsko preduzeće "Dani Turs", Skorenovac – u kategoriji seoskog turizma; JP Putničko pristanište i marina "Apatin", Apatin – u kategoriji marina; "Kaštel Šulhof", Padej – u kategoriji seoskog turističkog domaćinstva.

Na svečanoj dodeli priznanja, predsednik PKV Boško Vučurević je čestitao dobitnicima i istakao je da PKV „Kapiju uspeha“ dodeljuje u kontinuitetu 27 godina. Dodao je da se vojvođanski turizam značajno pozicionirao na turističkoj mapi na domaćem i stranom tržištu, ali da je, kako je rekao, zadatak svih nas da i dalje radimo na unapređenju postojećih i kreiranju kvalitetnih, novih turističkih proizvoda sa željom da učinimo našu pokrajinu još poželjnijom turističkom destinacijom.

– Bez kvalitetnih ljudi, nema ni vrhunskog turističkog proizvoda. Verujem da će ova prestižna nagrada, koju danas dodeljujemo najboljima, biti podstrek svima da i dalje razvijamo i negujemo visok kvalitet usluga, a PKV će nastaviti da pruža podršku razvoju turizma – rekao je Vučurević.

Tom prilikom, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Republici Srbiji – prošle godine zabeležen je rast od 11,2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini, kako je rekao, oko 8,5 odsto.

Ocenjivanje kategorisanih smeštajnih i ugostiteljskih objekata i licenciranih turističkih agencija obavlja se prema kriterijumima utvrđenim Pravilnikom o dodeljivanju priznanja za kvalitet ugostiteljskih i turističkih usluga, a obavlja ga tročlana Komisija koju čine istaknuti stručni turistički i ugostiteljski radnici iz privrede, obrazovnih institucija i profesionalnih stručnih udruženja.

U periodu januar-mart 2019. godine, u Vojvodini je broj registrovanih noćenja turista povećan za 4,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od toga, broj noćenja domaćih turista povećan je za 7,2 odsto. Sa datim brojem registrovanih noćenja, Vojvodina je učestvovala sa skoro 13 odsto u ukupnim noćenjima turista u Republici Srbiji u periodu januar-mart tekuće godine.

 

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan