PLANINARSKE POSLASTICE: Obiđite u subotu najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore

PLANINARSKE POSLASTICE: Obiđite u subotu najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 28. aprila, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Planinarske poslastice", sa rutom Čerević – Lipa-Lipska strana – Кozje brdo – Orlovac – Кota 535 – Crveni čot – Vodopad Кozarski – Brankovac – Кobila – Кobilica – Dumbovački vodopad – Vodopad 7. izvora – Vrata raja – Stari Rakovac. Staza obilazi najlepše vodopada i vidikovce Fruške gore.

Polazak je u 7.10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je na poslednjoj stanici u Čereviću. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode . Povratak je autobusom iz Starog Rakovca po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni i strmi.

Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju! Obavezna je prijava za učesnike koji do sada nisu učestvovali na nekoj od akcija "Planinarske poslastice". Dužina staze je 22 km, sa više od 1200 m uspona.

Na Fruškoj gori pojavili su se komarci i krpelji u većem broju, preporučuje se korišćenje nekog sredstva za zaštitu.

Potrebno je poneti najmanje 3 litre vode, hranu i prigodnu odeću, a iz PD "Naftaš" podsećaju potencijalne učesnike da Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Turu će voditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064 842 3054.

Više informacija na internet prezentaciji društva.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Miloš Vučević bez vode astrologija raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad novorođenčad tomislav mandić raspored sahrana novi sad štrajk poštara Isključenje struje štrajk u pošti Elektrodistribucija Novi Sad dnevni horoskop jkp lisje betanija sahrane novi sad zodijak bebe JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad bez struje isključenja struje isključenje vode elektrovojvodina pošte srbije vremenska prognoza novi sad obustava rada horoskop