PLANINARSKE POSLASTICE: Obiđite u subotu najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore

PLANINARSKE POSLASTICE: Obiđite u subotu najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 28. aprila, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Planinarske poslastice", sa rutom Čerević – Lipa-Lipska strana – Кozje brdo – Orlovac – Кota 535 – Crveni čot – Vodopad Кozarski – Brankovac – Кobila – Кobilica – Dumbovački vodopad – Vodopad 7. izvora – Vrata raja – Stari Rakovac. Staza obilazi najlepše vodopada i vidikovce Fruške gore.

Polazak je u 7.10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je na poslednjoj stanici u Čereviću. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode . Povratak je autobusom iz Starog Rakovca po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni i strmi.

Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju! Obavezna je prijava za učesnike koji do sada nisu učestvovali na nekoj od akcija "Planinarske poslastice". Dužina staze je 22 km, sa više od 1200 m uspona.

Na Fruškoj gori pojavili su se komarci i krpelji u većem broju, preporučuje se korišćenje nekog sredstva za zaštitu.

Potrebno je poneti najmanje 3 litre vode, hranu i prigodnu odeću, a iz PD "Naftaš" podsećaju potencijalne učesnike da Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Turu će voditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064 842 3054.

Više informacija na internet prezentaciji društva.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad Spens novosadsko porodilište betanija bebe lisje servisne informacije elektrovojvodina bez vode novorođenčad opens 2019 isključenja struje isključenje vode sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija opens distrikt Novo naselje sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo policija Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija almaško groblje štrand jkp lisje bez struje novosađani gradsko groblje servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja