"Planinarske poslastice" u subotu na Fruškoj gori

"Planinarske poslastice" u subotu na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 13. aprila, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori sa rutom: Stari Rakovac – Kobila – Dumbovački vodopad – Vrata raja – Stari Gradac – Izvor Stari Majdan – put za Rakovački kamenolom – Plana – Isposnica – Stari Ledinci – Čukale – Orlovo bojište - Paragovo.

Polazak je najavljen za 7 časova, redovnom autobuskom linijom broj 77 za Stari Rakovac. Autobus kreće sa međumesne autobuske stanice u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Paragova sela po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele, planinarski štapovi, dobra kondicija i dosta veštine. Organizatori dodaju da je potrebno poneti  i dovoljno pitke vode, te da na ovu šetnju ne krećete samo iz radoznalosti, jer su staze strme i biće klizave zbog kiše.

Dužina staze je oko 19 km, a dužina uspona oko 1.200 m.

Iz PD "Naftaš" podećaju da u ovoj akciji svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

– Tokom šetnje se mogu videti posledice seče šume u većem obimu i na to nismo u mogućnosti da utičemo. Vodič će pokušati da izbegne takve delove šume ali to nekada nije moguće zbog obima seče – navodi se u pozivu.

Turu će voditi Dmitrij Baranov, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 063 755-84-82.

Više informacija na internet prezentaciji društva.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan