"Planinarske poslastice" u subotu na Fruškoj gori

"Planinarske poslastice" u subotu na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 13. aprila, organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori sa rutom: Stari Rakovac – Kobila – Dumbovački vodopad – Vrata raja – Stari Gradac – Izvor Stari Majdan – put za Rakovački kamenolom – Plana – Isposnica – Stari Ledinci – Čukale – Orlovo bojište - Paragovo.

Polazak je najavljen za 7 časova, redovnom autobuskom linijom broj 77 za Stari Rakovac. Autobus kreće sa međumesne autobuske stanice u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Paragova sela po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele, planinarski štapovi, dobra kondicija i dosta veštine. Organizatori dodaju da je potrebno poneti  i dovoljno pitke vode, te da na ovu šetnju ne krećete samo iz radoznalosti, jer su staze strme i biće klizave zbog kiše.

Dužina staze je oko 19 km, a dužina uspona oko 1.200 m.

Iz PD "Naftaš" podećaju da u ovoj akciji svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

– Tokom šetnje se mogu videti posledice seče šume u većem obimu i na to nismo u mogućnosti da utičemo. Vodič će pokušati da izbegne takve delove šume ali to nekada nije moguće zbog obima seče – navodi se u pozivu.

Turu će voditi Dmitrij Baranov, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 063 755-84-82.

Više informacija na internet prezentaciji društva.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode klinički centar vojvodine bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija servisne informacije isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište jkp novosadska toplana matičar novi sad šoping centar promenada jkp lisje Spens elektrovojvodina novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad KCV JGSP "Novi Sad" Isključenje struje betanija JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje bebe Aleksandar Vučić servisne informacije novi sad novosađani promenada