Planira se urbanističko uređenje Salajke

Planira se urbanističko uređenje Salajke

Dugo se već razmatra novo urbanističko uređenje jednog od najstarijih novosadskih naselja – Salajke.

Deo tog plana podrazumevao bi i povezivanje magistralne saobraćajnice produžavanjem Ulice Koste Šokice i njeno spajanje sa bulevarom Jaše Tomića i Venizelosovom ulicom, odnosno mostom sa lukovima. Još uvek nije poznato kada će se početi i do kada će trajati radovi.

Kako piše RTV, Salajka će i ubuduće ostati zona namenjena porodičnom stanovanju i, shodno tome, trebalo bi da se gradi i kompleks predškolskih ustanova i nova zdravstvena stanica.

Kako je ulična infrastruktura u pojedinim ulicama u veoma lošem stanju, ona će se tim planom rekonstruisati, a zameniće se i zastarele vodovodne i kanalizacione cevi. Takođe, prema planu bi trebalo da se oformi i novi zeleni pojas, koji bi bio uz prugu više orjentisan ka severu, saznaje RTV.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tko zna možda i bude

  pre 1320 dana i 2 sata

  Bolje urbanističko, nego satanističko.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Goran

  pre 1229 dana i 35 minuta

  Kada ce oni da naprave bulevar nikad,50 kuca treba da sruse u Koste Sokice celu desnu stranu,projektant pojma nema,napravio plan kroz ulicu i da rusi tolike kuce a uz prugu je mogao bulevar da prodje bez ikakvog rusenja gde su uglav nom baste od tih iz K.Š. znaci pljana od Temerinske do Kisacke za mesec dana rasterecenje bulevar uz prugu da nista skoro ne sruse a ovaj plan strasno

  Oceni komentar:
  0
  4
 • milica

  pre 1228 dana i 2 sata

  Ha, ha, ha! Zona porodičnog stanovanja?!? Pa u Salajku je ušao "Galens" a to znači gusto zbijene zgradurine sa stotinama stanova (a infrastruktura predratna), a za njim i ostali investitori... plan će se prilagoditi Andreju, Milošu i ostalim čelnicima građevinske klike u Novom Sadu.A cela Salajka ima jedan državni vrtić, mada je i taj sad pod samom prugom, u staroj kući...tako da plana nema.

  Oceni komentar:
  0
  4