Planirani budžet APV za narednu godinu 74,4 milijarde RSD

Planirani budžet APV za narednu godinu 74,4 milijarde RSD

Za 2019. godinu planiran je pokrajinski budžet od 74,4 milijarde dinara – navodi se u Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2019. godinu, koji je na današnjoj sednici usvojila Pokrajinska vlada.

To je za oko 13 milijardi dinara više nego 2016. godine, kada je formirana ova Pokrajinska vlada, i za 1,34 milijardi više u odnosu na rebalansirani budžet za 2018. godinu.

Pokrajinski budžet za 2019. godinu projektovan je realno, u skladu sa fiskalnom strategijom i, upravo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji postignutoj u Republici Srbiji, planiran je na principima da se očuva dostignuto učešće kapitalnih rashoda, odnosno investicija, nivo podrške merama socijalne i demografske politike, nastavak intenzivnog ulaganja u zdravstveni sistem, kao i za podršku projektima u oblasti zaštite životne sredine.

Najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine će, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu, tamo gde se i stvara bruto domaći proizvod.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop servisne informacije novorođenčad isključenja struje obeležavanje novosadske racije bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak raspored sahrana novi sad astrologija Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija sremska kamenica raspored sahrana i ispraćaja Novosadska racija servisne informacije novi sad novosadsko porodilište bebe jkp lisje zdravlje saveti betanija sahrane novi sad elektrovojvodina horoskop isključenja izmena trase autobusa horoskopski znaci