Planirani budžet APV za narednu godinu 74,4 milijarde RSD

Planirani budžet APV za narednu godinu 74,4 milijarde RSD

Za 2019. godinu planiran je pokrajinski budžet od 74,4 milijarde dinara – navodi se u Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2019. godinu, koji je na današnjoj sednici usvojila Pokrajinska vlada.

To je za oko 13 milijardi dinara više nego 2016. godine, kada je formirana ova Pokrajinska vlada, i za 1,34 milijardi više u odnosu na rebalansirani budžet za 2018. godinu.

Pokrajinski budžet za 2019. godinu projektovan je realno, u skladu sa fiskalnom strategijom i, upravo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji postignutoj u Republici Srbiji, planiran je na principima da se očuva dostignuto učešće kapitalnih rashoda, odnosno investicija, nivo podrške merama socijalne i demografske politike, nastavak intenzivnog ulaganja u zdravstveni sistem, kao i za podršku projektima u oblasti zaštite životne sredine.

Najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine će, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu, tamo gde se i stvara bruto domaći proizvod.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija crna hronika raspored sahrana novi sad horoskopski znaci novosadsko porodilište horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje bebe Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja NURDOR bez vode sremski karlovci RHMZ jkp lisje mup novi sad novorođenčad betanija servisne informacije Futog isključenje vode Vreme u Novom Sadu sahrane novi sad isključenja struje