Plato kod buduće muzičko-baletske škole nosiće ime Melanije Bugarinović

Plato kod buduće muzičko-baletske škole nosiće ime Melanije Bugarinović

Kako javljaju iz Skupštine Grada, članovi Кomisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi prihvatili su na današnjoj sednici predlog da se plato u kompleksu nove muzičke i baletske škole u Novom Sadu nazove po Melaniji Bugarinović, operskoj pevačici, prvakinji Beogradske i državne opere u Beču, velikoj dobrotvorki i osnivačici Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih.

Ovoj odluci, podsećaju iz gradskog parlamenta, prethodilo je povlačenje iz procedure predloga da se po Melaniji Bugarinović nazove jedna ulica u Novom Sadu, koji je prihvaćen na jednoj od prethodnih sednica Кomisije.

Većinom glasova, Кomisija je utvrdila da se ulici u Novom Sadu, parcele 2655/10, 2655/12, 2655/15, 2656/11, 2656/13, 2656/15 i delu parcele 2656/5, na lokalitetu Mali Beograd – Veliki Rit, dodeli naziv po Miodragu Pavloviću, srpskom književniku, pesniku i esejisti, akademiku SANU. Predlog da se jedna od ulica u Novom Sadu nazove po Miodragu Pavloviću došla je od kustosa zaposlenih u Muzeju Vojvodine dr Predraga Bajića, Dejana Bolorina, Aleksandra Boškovića i dr Aleksandra Horvata.

Кomisija je većinom glasova utvrdila da se ulici na lokalitetu Mali Beograd – Veliki rit КO Novi Sad III, parcela 580/19 da naziv po Ignacu Šenu, violinisti, primašu, kompozitoru i koncertmajstoru, nekadašnjem članu Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Ovaj predlog stigao je takođe od grupe kustosa u Muzeju Vojvodine, kao i Marte Nađ.

Na predlog građana Mesne zajednice "Ledinci", Кomisija je prihvatili da se novoj ulici u Ledincima, potes Provalije, da naziv Donje provalije, što u prirodi, kako je objašnjeno, po njenom položaju i lokalitetu i jeste odgovarajući naziv, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja noć istraživača izmena režima saobraćaja Isključenje struje betanija jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište Novo naselje raspored sahrana novi sad horoskopski znaci bez struje Elektrodistribucija Novi Sad horoskop novorođenčad opens 2019 jkp Evropska noć istraživača 2019 isključenja struje servisne informacije bez vode elektrovojvodina opens distrikt sahrane novosadska policija servisne informacije novi sad bebe