Plavi baloni u spomen deci koja više nisu sa nama

Plavi baloni u spomen deci koja više nisu sa nama

Puštanjem plavih balona prema nebu, danas je na novosadskom Trgu slobode održana humanitarna akcija „One world one sky“, koja je istovremeno organizovana u nekoliko evropskih gradova, a koja simbolično podržava sva Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama.

Prema rečima Sandre Ivanković, predsednice udruženja „Sreća“, Srbija je još uvek na nezavidnom nivou kada su u pitanju prava dece i osoba sa invaliditetom.

- Borimo se za Zakon roditelj – negovatelj, što je nešto elementarno. Naše udruženje danas  tokom ove akcije predstavlja sve slične organizacije u našoj državi. Pustili smo plave balone prema plavom nebu i svaki od tih balona  simbolizuje jedno dete koje nažalost više nije sa nama. Ova današnja manifestacija je  krupan korak za roditelje, decu, ali i za  Novi Sad. Radi se o deci kojoj je potrebna tuđa pomoć i nega. Imamo nekoga nemoćnog u porodici ko nas nažalost neće naslediti. Kao roditelji imamo dužnost da ga izvedemo koliko toliko na pravi put – kazala je Ivankovićeva.

Akcija je održana u 15 sati kada su okupljeni Novosađani istovremeno pustili plave balone prema nebu. Posle toga deci su podeljeni kolači. Na trgu je bila izložena i kutija u kojoj su priložene donacije.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nada

  pre 1013 dana i 2 sata

  Dirljivo i lepo (koliko može biti lepo) Mala grupa, malih i velikih LJUDI.

  Oceni komentar:
  0
  3
porodilište havarija na vodovodu RHMZ bebe horoskop almaško groblje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad Miloš Vučević horoskopski znaci EPS jkp novosadska toplana telep isključenja struje gradsko groblje novorođenčad novosadsko porodilište servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja bez vode betanija radosne vesti servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević sahrane bez struje elektrovojvodina matična knjiga rođenih dunav jkp lisje