Plavi baloni u spomen deci koja više nisu sa nama

Plavi baloni u spomen deci koja više nisu sa nama

Puštanjem plavih balona prema nebu, danas je na novosadskom Trgu slobode održana humanitarna akcija „One world one sky“, koja je istovremeno organizovana u nekoliko evropskih gradova, a koja simbolično podržava sva Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama.

Prema rečima Sandre Ivanković, predsednice udruženja „Sreća“, Srbija je još uvek na nezavidnom nivou kada su u pitanju prava dece i osoba sa invaliditetom.

- Borimo se za Zakon roditelj – negovatelj, što je nešto elementarno. Naše udruženje danas  tokom ove akcije predstavlja sve slične organizacije u našoj državi. Pustili smo plave balone prema plavom nebu i svaki od tih balona  simbolizuje jedno dete koje nažalost više nije sa nama. Ova današnja manifestacija je  krupan korak za roditelje, decu, ali i za  Novi Sad. Radi se o deci kojoj je potrebna tuđa pomoć i nega. Imamo nekoga nemoćnog u porodici ko nas nažalost neće naslediti. Kao roditelji imamo dužnost da ga izvedemo koliko toliko na pravi put – kazala je Ivankovićeva.

Akcija je održana u 15 sati kada su okupljeni Novosađani istovremeno pustili plave balone prema nebu. Posle toga deci su podeljeni kolači. Na trgu je bila izložena i kutija u kojoj su priložene donacije.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nada

  pre 1120 dana i 3 sata

  Dirljivo i lepo (koliko može biti lepo) Mala grupa, malih i velikih LJUDI.

  Oceni komentar:
  0
  3
dnevni horoskop bez vode raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje bebe JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci novosadsko porodilište gradonačelnik Miloš Vučević astrologija servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo štrajk poštara zodijak pošte srbije isključenje vode horoskop Ledena Šuma vremenska prognoza Isključenje struje bez struje isključenja struje skupština grada novog sada betanija elektrovojvodina